Poseta Luvru kao zabava
U VAZDUHU · urban flash

Neko godinama sanja o tome da u magičnom Luvru provede sate razgledajući dela klasične umetnosti, ali ima i onih kojima je poseta ovakvim kulturnim riznicama samo povod da naprave dobru, a često i jeftinu internet zabavu. Takvi obično zaboravljaju na značaj dela klasične umetnosti, njihovu monumentalnost i važnost za sva buduća pokoljenja, a u prvom planu su im asocijacije i dosetke koje su često duhovite samo nekima. Kako se sa svakodnevnim virtuelnim pošalicama susrećemo svakodnevno, nema razloga da ih shvatamo previše ozbiljno, jer njihovo vreme trajanja je prilično kratko.

Lekari i psiholozi često ističu značaj smeha za svakodnevni život i zdravlje čoveka. Na svetu je mnogo onih koji u duhovitim internet fotografijama i video zapisima pronalaze mnoštvo inspiracije i razloga za zabavu. Jedna od takvih je i ova serija fotografija klasičnih dela umetnosti, čiji se originali čuvaju u prestižnom Luvru, a koji su ovom nepoznatom autoru poslužili samo kao povod da napravi zabavne kolaž stripove, prema kojima junaci poznatih dela baroka, renesanse i drugih likovnih pravaca jesu posavremenjeni i komentarišu pomalo neobične scene u kojima se nalaze.

Nama ostaje samo da konstatujemo – lako je izmeniti kontekst i jeftino se zabaviti, ali klasično delo ostaje kao vanvremenski vredno, a internet pošalice traju najduže do trenutka dok se ne pojavi neka nova!

Klasična umetnost može da pruži mnogo zabave Otvori galeriju
Poznati bez obrva Kako poznate ličnosti izgledaju bez obrva Kako da zavolite sebe Kako da prihvatite sopstveni izgled cover2 Šokantne stare reklame (galerija) Kako se Barbie menjala kroz vreme Barbie: Evolucija čuvene lepotice · · · ·