www.steemkr.com
PULS GRADA · destinacija

Život je suviše kratak da biste propuštali prilike, posebno ako vam nude adrenalinski šok, uzbuđenje i trenutke za pamćenje. Sve ćete to naći u ovim zabavnim parkovima, pa ako se ponosite avanturističkim duhom i hrabrošću, evo lepe prilike da ponovo dokažete svoju neustrašivost i želju za zabavom.

Piše: Isidora Spasić

Six Flags Great Adventure u Americi

U ovom zabavnom parku koji se nalazi u Nju Džerziju postoji jedna posebna vožnja, rezervisana samo za one najhrabrije. Rolekoster pod nazivom El Toro, iliti bik, učiniće da vam se utroba prevrne i centar za ravnotežu potpuno poremeti. El Toro je jedan od najvećih i najbržih drvenih rolerkostera na svetu. Samo jedan njegov segment predstavlja deo koji je u slobodnom padu od 53 m, a brzina vožnje iznosi 122 km/h.

Beto Carrero World u Brazilu

Predstavljamo vam najveći tematski zabavni park u Latinskoj Americi. Tamo možete zaći u zemlju fantazije, uživati u radikalnim avanturama, posetiti piratsko ostrvo i nemačko selo. Kada ogladnite, čekaju vas razni tematski restorani, u skladu sa ponuđenim programom. Za ljubitelje horora tu je portal tame – lavirint strave i užasa koji vas vodi kroz 7 filmskih horor klasika, kao što je na primer Exorcist.

Everland u Koreji

Nadomak Seula lociran je Everland – najveći zabavni park u Koreji. On je zapravo podeljen na 5 delova, gde svaki od njih svojim izgledom i temama predstavlja jedan kontinent. Tako postoji i deo sa zoološkim vrtom u kom se nalaze polarni medvedi, foke, pingvini, tigrovi i druge životinje. Akva park je takođe u sklopu, kao i uzbudljiva vožnja inspirisana divljim zapadomRodeo.

Ferrari World u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Ako volite brzu vožnju i skupa kola, sada znate koji će zabavni park biti po vašoj meri. Smatra se da je Ferrari World u Abu Dabiu najveći zatvoreni zabavni park na svetu. Razne vožnje koje su u ponudi pogodne su za različite uzraste, te se tako čitava porodica može ludo provesti. Ipak, ako želite nešto ekstremno, tu je rolerkoster Formula Rossa u kom ćete za manje od 5 sekundi prelaziti 200 km/h.

PortAventura Park u Španiji

Nedaleko od Barselone nalazi se najveći tematski zabavni park u Evropi. U njegovom sklopu naći ćete i vodeni park, kao i 4 tematska hotela od po 4 zvezdice, gde svaki ima 500 soba rezervisanih za goste. Pored 37 različitih vožnji, uživaćete u 100 predstava/performansa u toku dana, i 6 velikih tematskih celina.

Dyrehavsbakken u Danskoj

Svim ljubiteljima istorije i retro stila preporučujemo da posete ovaj zabavni park nedaleko od Kopenhagena. On je najstariji zabavni park na svetu, koji je i danas funkcionalan. Verovali ili ne, otvoren je davne 1583. godine! Naziv jeste malo komplikovan, ali biće vam lakše ako budete znali da bakken znači brdo. Godišnje ga poseti više od 2.5 miliona ljudi, što ga stavlja na drugo mesto popularnosti u Danskoj, jer prvo zauzima jedan takođe značajan zabavni park – Tivoli Gardens. Od 33 vožnje tu je i 6 rolerkostera, pa će svi moći da uživaju u ovom jedinstvenom putovanju kroz vreme.

rio Rio de Žaneiro je prva Svetska prestonica arhitekture 5c4f744752414747362bd618-1536-1152 U ovom švedskom hotelu možete prespavati besplatno sicily-1814598_1280 Sada možete kupiti kuću u Italiji za samo jedan evro! BeFunky-collage (9) Top 7 svetskih gradova koje vredi posetiti ove godine · · · ·