Lubenica
PULS GRADA · kulinarka

Lubenica sa belom čokoladom? Hm, zvuči O-D-L-I-Č-N-O! Kada dođe leto super stvar je što sve plodove ovog goišnjeg doba možemo koristiti na hiljadu i jedan način. Možda ćete sad nekom umesto dezerta koji je obično sladoled ili ledeni čaj i keks ponuditi lubenicu sa belom čokoladom.

Poput jagoda i čokolade, dobar par su i lubenica i čokolada. Jer, ako ste mislili da je moguće poslužiti samo lubenicu izrezanu na kriške ili komadiće, stvarno ste pogrešili. Ovo osvežavajuće voće (ili povrće) možete ponuditi kao dezert, a potrebno je samo dodati nekoliko sastojaka.

Naravno, lubenica će dodati koju kaloriju, ali mnogo manje je kaloričan zalogaj lubenice nego kašika sladoleda.

Sastojci za lubenicu sa  belom čokoladom:

lubenica
100 grama bele čokolade
100 grama oraha
100 grama suvog grožđa
50 grama kokosovog brašna
250 ml džema

Postupak za pravljenje:

Lubenicu iseći na trougliće, premazati ih džemom, to posuti narendanom belom čokoladom, seckanim orasima, zatim posuti koksovo brašno i dodati suvo grožđe. Uživajte u jelu!

Pivotorta Čokoladna torta od piva – mislili ste da je nemoguće… Zdrav doručak Šta je najzdravije jesti za doručak cover Nekoliko recepata iz vremena Isusa Hrista cover3 Sirovi kolači: Ukusni slatkiši bez griže savesti ·