Amaretti
PULS GRADA · gastro

Postoje ti neki čudnovati susreti koji vam potpuno promene život. Jedan od takvih sudbinskih momenata bio je prvi susret Lane Apoloni i Italije, koju je gotovo odmah doživela vrlo blisko i intimno, kao da su se nekada davno, u nekom drugom životu već upoznale. U Palermo je otišla da završi studije, a potom i na kurs čokolade kod čuvenog sicilijanskog šefa Luigia, jednog od najboljih poslastičara na italijanskoj obali. Udovoljavajući svojoj kulinarskoj radoznalosti, Lana je istraživala lokalne recepture kolača koji svojim autentičnim ukusima osvajaju na prvi zalogaj.

Italijane, uostalom kao i naš kao narod, upravo povezuje bogata domaća trpeza, puno ljubavi i tople energije koju domaćice na tako dobar način prenose na kolače koje mese za svoju porodicu.

Diveći se vrhunskim desertima koje je imala prilike da proba kod svojih prijatelja u Italiji, Lana nije propuštala šansu da zatraži i po koji originalni recept koji je pažljivo čuvala. Po povratku u Beograd konačno se osmelila da obistini svoj slatki san koji je nazvala Amaretti Pasticceria Italiana, poslastičaru koja je „kriva“ za taj slatki ukus badema koji se širi Vračarom, tamo gde se ljubav prema Italiji i kolačima spaja na jednom mestu.

Preko puta ovog hedonističkog raja u Vojvode Šupljikca 15, nalazi se i Amaretti Italiano bar, simpatična kafeterija gde možete uživati u pravom espresu i domaćim italijanskim kolačima. Iako Italijani sve te divne slatkiše uglavnom jedu upravo ujutru, ukoliko niste pravi beskompromisni sladokusac, u Amaretti Italiano baru možete birati i slane varijante doručka koje su podjednako uzbudljive i spremne da udovolje i najizbirljivijima.

Na meniju su vege varijanta, ukusni sendvič sa kvalitetnom mocarelom, paradajzom, krem sirom i domaćim ručno pravljenim pesto sosom od bosiljka i pinjola, a tu je i gurmanska kombinacija sa aromatičnom pršutom, mocarelom, kremastim filom i paradajzom.

Ipak biste slatko? Može! Tu su i brioche sa čokoladom ili sa orasima i domaćim džemom. U svakom slučaju uživaćete u jednom posebnom iskustvu i prijatnoj atmosferi autentičnog enterijera ili simpatične bašte. Ne brinite, čak ni ako niste ranoranilac ne morate da žurite zbog doručka jer se služi sve do 13 časova.

Ova nesvakidašnja kafeterija pravo je mesto za roditelje koji konačno mogu da se opuste u trenucima mira, jer u okviru Amaretti bara postoji i dečja igraonica gde mališani mogu da se zabave na svoj način i naravno, nakon igre predahnu uz slatke zalogaje.

A mame konačno na miru mogu da uživaju u svom kapućinu i toj dugo željenoj partiji razgovora sa prijateljicom.

Amaretti Italiano bar će obradovati jednog čitaoca City magazina doručkom u njihovom lokalu. Da biste ušli u konkurenciju za ovu lepu nagradu potrebno je da odgovorite na sledeće pitanje – koji je najčešći sastojak koji se koristi za pravljenje kolača u Amaretti italijanskoj poslastičarnici: margarin ili puter? Odgovor napišite u komentarima na ovu vest na našoj FB stranici.


pagecover Wok Republic: Intrigantna azijska kuhinja u centru grada Nezaboravni ukusi Srbije Uskoro kreće Facebook serijal o nezaboravnim ukusima Srbije Smrznuto povrće Smrznuto povrće: Praktične prednosti DSC_1422cover Cubo Fest: Gastro festival u Novom Sadu · · · · ·