1
PULS GRADA · destinacija

Šta biste radili da igrom slučaja završite na drugom kraju sveta, bez povratne karte i toliko praznih džepova da je povratak na onaj prvi kraj sveta samo misaona imenica. Osim ako vašu familiju ne žulja 1000 evra i nemate prijatelja pilota na opciji „speed dial-u“ – opcije su vrlo ograničene. Međutim, ovaj mladi par iz Srbije je uradio nešto između suludog i genijalnog, što ih je spasilo iz gore pomenute neizvesnoti.

Strahinja Tanasković (29) i Anja Vuković (30) su pre tri meseca krenuli na put oko sveta sa samo 500 evra u džepu. Za obilazak Jugoistočne Azije, od kambodžanskih rečnih naselja preko Balija do šrilanćanskih džungli, dovijali su se na raznorazne načine. Trampa usluga, fotkanje, snimanje reklama mobilnim telefonom, prodaja čokoladnih bananica i gomila suludih kombinacija, dovela ih je do malog šrilanćanskog naselja Negomba, gde su sada uslovno rečeno nasukani.

Sa 200 dolara i 0 avionskih karata u džepu, našli su se pred do sada najvećim izazovom – Kako da se vrate u daleku Evropu i nastave svoju avanturu?

Najjeftinije karte su, verovali ili ne, ispale do Barselone, a odluku je zacementirala činjenica da se tamo uskoro održava veliki muzički festival, na koji bi kako kažu vrlo rado otišli. Ništa im drugo nije preostalo nego da urade jedinu stvar koja uvek upali nasukanim junacima u filmovima – Poslali su dimni signal UPOMOĆ.

Drevnu indijansku metodu, snalažljivi par je doveo na mnogo viši nivo i umesto samo obične vatre na plaži – rešio da malo zapali internet. Tako je nastao njihov klip, u kome su Anja i Strahinja njihovim dimnim signalom prosto pitali organizatore muzičke manifestacije kao i ceo internet: „Da li možete da nas spasete da ne propustimo festival“, u nadi da će se pojaviti neko i obezbediti im besplatan prevoz i dve karte za događaj. Kada je signal došao i do VodaVoda redakcije, kontaktirali su ih i saznali da od festivala ili bilo kog drugog potencijalnog dobrotvora, i dalje nema glasa.

Međutim, da ko pita u ovom slučaju skita, ispostavilo se ovog jutra. Napokon se neko odazvao – i to čuvena kompanija iz Banje Vrujci, gde je srećom njihov dimni signal „zalutao“. Jedinstvenost ovo dvoje ljudi ih nije ostavila ravnodušnim, zbog čega su odlučili da ih počaste avionskim kartama do Barselone uz okrepljujući paket, koji će ih tamo čekati – objavila je kompanija na svojoj Facebook stranici.

Možda niste izgubljeni na „pustom ostrvu“ i ne želite da idete ni na kakve festivale, ali sledeći put kada budete pred nekim izazovom i kada sve šanse budu protiv vas – vi namerno probajte, poručuju Anja i Strahinja, čije dogodovštvine možete pratite putam njihovog Whatifness bloga, Instagrama ili Facebooka.

Zanzibar Zanzibar: 16 stvari koje morate znati ako planirate da ga posetite pexels-photo-320036_cover 5 nepoznatih destinacija idealnih za medeni mesec pagecover 10 najpopularnijih destinacija na Instagramu Jedna od brojnih pećina na Zakintosu_cover Tirkiz grčkih ostrva · · · ·