no-seconds-inmate-last-meals-death-row-henry-hargreaves-6
KULTURA · fotografija

Novozelanđanina Henryja Hargreavesa zainteresovalo je koje su želje za poslednji obrok imali teksaški zarobljenici, te je ovo istražio i rekonstruisao u svojoj interesantnoj seriji nazvanoj “No Seconds“.

Tradicija o željenom poslednjom obroku u zatvoru je nastala po ugledu na katolički mit o Tajnoj večeri, a Hargreavesu je ovaj postupak bio istovremeno zastrašujuć i intrigantan. Međutim, zanimljivo je to što je sa prijateljem kuvarom bez problema ove obroke napravio i aranžirao radi fotografisanja, ali je nakon obavljenog posla ipak nerado probao tu hranu. U našoj galeriji možete uporediti ove obroke sa osuđenicima na smrt koji su ih zahtevali pre nego što će biti pogubljeni, a zatvorenici će vam verovatno posle ovoga delovati drugačije: humanije ili pak još monstruoznije.

Poslednja večera osuđenika na smrtOtvori galeriju
Qozop Kada mladi i stari zamene uloge Mick Jagger Umetnost paparaco fotografije All Love Is Equal Fotografije zaljubljenih parova koje ruše predrasude Chrysler Building (Njujork) Zadivljujuće fotografije sa vrtoglavih visina · ·