pagecover
U VAZDUHU · flešbek

Martin Manhoff je 1952. stigao u Moskvu kao asistent vojnog atašea u američkoj ambasada, a sa sobom je u novu rezidenciju doneo i svoju fotografsku opremu i, što je najvažnije, svoj talenat za slikanje. Zajedno sa svojom ženom Jan, on je bio u prilici da putuje širom Sovjetskog saveza i fotografijama dokumentuje posleratnu obnovu najveće zemlje sveta.

Samo dve godine od dolaska, bračni par je bio proteran iz SSSR-a zbog navodne špijunaže. Narednih 60 godina, Martinove fotografije iz ove zemlje su bile sakrivene u njegovom stanu u SAD sve dok ih nije otkrio istoričar Douglas Smith.

Sada smo i mi u prilici da vidimo ove fascinantne fotografije koje pokazuju kako je izgledao život u Sovjetskom savezu tokom ’50-ih. Primetićete već obavezne parade na Crvenom trgu, redove ispred radnji i monumentalnu arhitekturu Moskve i Kijeva, ali i atmosferu sa pijace, druženje školaraca i razonodu ispred letnje rezidencije Kuskovo.

Posleratni Sovjetski savez iz ugla jednog AmerikancaOtvori galeriju

U našoj galeriji se nalaze neke od najinteresantnijih fotografija Martina Manhoffa iz SSSR-a, dok je kompletna kolekcija dostupna OVDE.


berlinwallcover Kratka animirana istorija Berlinskog zida The-Apple-Collection-fashion-1_cover Apple je svojevremeno imao svoju modnu kolekciju Paja Jovanović "Furor Teutonicus" CM retro kutak: “Furor Teutonicus” Paje Jovanovića, slika koje nema Carev most Carev most: Uspomena na prošla vremena · · · · · · ·