cover1
PULS GRADA · dizajn

Dizajneri iz kompanije Van Orton Design su napravili nove postere starih kultnih filmova u donekle retro stilu, tako da podsećaju na futurističke plakate sa kraja ’70-ih/ početka ’80-ih, koje karakterišu jarke boje i izgled koji podseća na vitraže.

Koristeći novu digitalnu tehnologiju i stari način organizacije elemenata na slici (tehnika centralne perspektive sa jednim nedogledom), autori ovih postera (inače braća blizanci iz Torina) su stvorili dela koja istovremeno izgledaju originalno, ali i retro.

Osnova postera su, naravno, čuvene scene iz legendarnih filmova kao što su Pulp Fiction, Indiana Jones and the Last Crusade, The Shining i mnogi drugi. Najveći kvalitet ovih plakata je što su vizuelno uspeli da prenesu uzbuđenje i energiju ovih ostvarenja u samo jednoj slici.

Pulp Fiction (1994)Otvori galeriju

Trilobis-designrulz-1 Trilobis 65: Prva eko-jahta sa pogledom ispod vode Kreativne kućice za ptice Home tweet home: Najkreativnije kućice za ptice cover Electric Ladyland: Talas na kome se sreću srpski i hrvatski dizajn na magičnoj Korčuli coverdefA WLADIMIR: Dizajn rečitiji od reči · ·