indigenous-cultures-homage-to-humanity-jimmy-nelson-fb35__700-png
U VAZDUHU · svet

Pre nekoliko godina fotograf Džimi Nelson nas je impresionirao svojom kolekcijom slika pod nazivom „Pre nego što nestanu“ koje su prikazale pripadnike više od 30 egzotičnih plemena širom naše planete. Od Mongolije do Indonezije, Nelson je proveo nedelje sa pojedničanim plemenima kako bi se upoznao sa njihovom kulturom i prikazao ih na fotografijama na dostojanstven način.

Njegova ovogodišnja kolekcija fotografija pod nazivom Posveta čovečanstvu je na tragu prethodne. Sada, međutim, knjiga fotografija sadrži i dosta dodatnih informacija o prikazanim plemenima, uključujući njihovu istoriju, intervjue sa njihovim članovima i mape teritorija na kojima žive.

„Kada sam imao 17 godina počeo sam ovaj poduhvat i do dana današnjeg nisam prestao da učim o drugim kulturama i narodima kojima preti nestanak. Usput sam uspeo dosta toga da naučim i o sebi“, izjavio je Džimi Nelson povodom svoje nove kolekcije.

Posvetu čovečanstvu možete kupiti OVDE, a ako vas zanima šta možete da očekujete od ove knjige fotografija, pregledajte našu galeriju.

Pripadnici plemena na ostrvu Ua Pou u Francuskoj PolinezijiOtvori galeriju
_104417946_20171001_fellipeabreu_kumasi_65704 Po čemu su sahrane u Gani posebne p064wrql Ostrvo jednoroga i drugi tematski parkovi koje još niste videli airplane-movie-passengers cult fiction Ima li toaleta u avionu? 1200x800 Japanac oženio hologram ·