TERROR_101_SG_0002
KULTURA · film/TV

AMC, najpopularniji američki filmski kanal, najavio je snimanje druge sezone popularne serijske antologije „The Terror”. Nastavak priče odvijaće se za vreme Drugog svetskog rata, stavljajući fokus radnje na neobične događaje koji će ugroziti japansko-američku zajednicu u Južnoj Kaliforniji i od nje napraviti logor za rat na Pacifiku.

Drugu sezonu serije The Terror zajedno su stvorili i koproducirali Aleksander Vu (True Blood) i Maks Borenštajn (Kong: Skull Island, Godzilla). Premijera nove sezone od 10 epizoda najavljena je za 2019. godinu, i biće emitovana ekskluzivno na AMC kanalu.

Prvu sezonu serije inspirisala je istinita priča o ekspediciji kraljevske mornarice 1847. godine, čiji cilj je bilo otkrivanje Severozapadnog prolaza. Priča o zaleđenoj, izolovanoj posadi, zaglavljenoj na drugom kraju sveta izazvala je veliko interesovanje gledalaca. Zahvaljujući tome, The Terror je rangiran kao druga najpopularnija nova serija na kablovskoj televiziji i našla se među top deset gledanih programa na reklamno podržanoj kablovskoj televiziji u SAD.

Ni kritičari nisu štedeli reči hvale, pa ju je tako Vulture opisao kao „zastrašujuću noćnu moru iz 19. veka”, Daily Beast je prokomentarisao „Neverovatno. Najstrašnija nova serija na TV-u” . Iz TV Insider-a su je okarakterisali kao „književnu i filozofsku, ali i šokantnu i izuzetno zastrašujuću.”

jack-ryan-header-3 Novi tip terorizma u seriji „Džek Rajan“ Publika na FILMSTREETu „Ubistvo u Orijent Ekspresu“ otvara osmu sezonu FILMSTREET-a John_Waxxx_5 Francuska komedija „Coexister” od sutra u bioskopima 1 Stigao novi trejler za „Smrtonosne mašine“ · · ·