pexels-photo_cover
U VAZDUHU · urban flash

Ako imate problem sa kašnjenjem u ispunjavanju svojih radnih zadataka ili niste zadovoljni svojom produktivnošću, možda će vam ovih 5 saveta stručnjaka pomoći da budete organizovaniji i efikasniji na poslu.

1. Najbitniji zadaci su prioritet, a ne oni koje ste prvo dobili

Nije svaki radni zadatak jednako značajan. Kada treba da odlučite šta ćete prvo da radite, koncentrišite se na najbitniji mogući deo posla, a sve što može da čeka, ostavite za kasnije. Ako nešto već nije urađeno dugo vremena, vrlo je moguće da nije ni toliko značajno.

2. Ne čekajte druge da vam odrede rok završetka posla

U školi su nas navikli da tačno znamo do kada imamo rok da predamo domaći zadataka i kog datuma tačno pada test. U biznisu, naravno, i dalje postoje rokovi, ali je preporučljivo da ne čekate šefa ili klijenta da vam ih odredi, već sami na vreme analizirajte koliko vremena vam je potrebno da završite posao i na kraju se držite tog plana. Tako rade uspešni ljudi.

3. Koristite mozak za razmišljanje, a ne za pamćenje

Trošenje vremena i energije na pamćenje sitnica vezanih za posao je gubljenje dragocenog vremena koje ste mogli da upotrebite na bolji način. Pored kompjutera, rokovnika i mobilnih telefona, ne postoji nijedan dobar razlog zašto bi sve informacije držali u glavi.

4. Podelite jedan veliki zadatak na više malih

Ljudi se osećaju dobro kada završe svaki zadatak. Umesto da se nervirate zbog kašnjenja u završetku nekog posla, podelite ga na delove (makar oni bili i arbitrarno određeni). Iznenadićete se koliko će vam se motivacija za rad povećati kada završite svaki od njih.

5. Naučite kada da prestanete sa radom

Za posao je bitan kvalitet rada, a ne kvantitet. Prekovremeni rad je nekad neophodan, ali činjenica je da ćete posle nekog vremena sigurno ući u zonu opadajućih prinosa, gde svaka naredna jedinica utrošenog vremena i energije daje manje rezultate nego prethodna. Bitno je da naučite da prepoznate taj momenat i da, ako imate tu opciju, prestanete sa radom kada on nastupi. Na taj način ćete biti i odmorniji za naredni radni dan.

the_disaster_artist_lead_cover Trejler za film o najgorem filmu ikada Zbogom Photoshop!: Poznate žene bez šminke Zbogom Photoshop: Poznate žene bez šminke https://www.youtube.com/watch?v=Y0HDB2uYiAs Žena od hrkanja muža napravila remiks hita „Despacito“ pageCOVER Roditelji se šale na račun Bijonse · ·