famous-artworks-lego-creations-19-5c7e99b41f93d__700-cover
U VAZDUHU · urban flash

Rado smo se igrali sa LEGO kockama u mladosti, ali smo ih davno spakovali u kutiju, stavili u ormar sa stvarima koje nam više ne trebaju i potpuno zaboravili na njih. Neki odrasli ljudi pak nisu tek tako svojoj omiljenoj igrački iz mladosti rekli zbogom.

Oni i dalje slažu LEGO kocke, ali za razliku od detinjstva, kada su ih koristili za igranje sa drugarima, oni danas od njih prave umetnička remek-dela, ili u slučaju primera prezentovanih u našoj galeriji, kopije takvih dela iz prošlosti. Među njihovim kreacijama ćete, između ostalog, videti replike Mikelanđelovog Davida, slike Krik Edvarda Munka i antičke skulpture Miloska Venera koja se nalazi u Luvru. Pogledajte u nastavku kako izgledaju ove kopije slavnih umetničkih-dela napravljenih uz pomoć LEGO kocki.

„Poljubac“ Gustava Klimta od LEGO kocki i u originaluOtvori galeriju
greg-rakozy-38802-unsplash Ovaj posao je savršen za ljude koji ne vole da rade savs-511895-unsplash I najsrećniji parovi se vremenom promene BeFunky-collage (21) Zašto je kafa iz kafića bolja od one koju spremimo kod kuće? joel-bengs-498744-unsplash Kako redosled rođenja utiče na vašu ličnost? ·