brkovi
U VAZDUHU · flešbek

Nekada se smatralo da je muškarac sa brkovima zaista pravi muškarac. Lepo negovane dlake iznad usana bile su znak prave muškosti. Možda danas nisu toliko u modi, ali se polako vraćaju. Kada se vratimo u prošlost, pojedine poznate muškarce ne možemo da zamislimo bez brkova, skoro pa da ih bez tog šeretskog detalja ne prepoznajemo.

Kako bi izgledali poznati muškarci bez brkova? Sigurno malo čudno, navikli smo da su brkovi uvek tu, prosto, deo su njihove ličnosti.
Charlie Chaplin
Slavni komičar je imao male brkove iznad usne, po njima, a često i kao poređenje sa Velikim diktatorom (Adolfom Hitlerom) Chaplin je „napravio“ lice za pamćenje. Ipak, mora se priznati, kada ga vidite bez tih crnih vragolana, uopšte ne izgleda loše.

Albert Einstein
Možete li ga zamisliti bez brkova? Pomalo neuredni i veliki, kao da su bili idealna pratnja čoveku koji je ceo život razmišljao o onom o čemu 99 odsto ljudi nije ni sanjalo. Brkovi su mu, sasvim sigurno, pojačavali taj izgled rasejanog profesora, kakav bismo i očekivali od slavnog naučnika.

Che Guevara
Njegovi brkovi su prevazišli njegove kubanske korene i postali simbol marksističke i političke borbe. I danas, moderni i daleko manje rešeni revolucionari, onako više kao modni detalj kopiraju stare dobre Che brkove, međutim, čini se da slavni Che sasvim dobro izgleda i bez brkova.

Salvador Dali
Kada se pomene slavni slikar, prva asocijacija su baš njegovi brkovi. Kao i njegovo slikarstvo i njegovi brkovi su bili nadrealni. Zaista su išli uz njegovu pomalo ludu pojavu. Bez brkova nije toliko upečatljiv, čega je verovatno i sam bio svestan.

Tom Selleck
Ništa nije bilo muževnije osamdesetih godina prošlog veka od brkova Toma Sellecka. Njegovi brkovi su bukvalno ušli u legendu. A bez brkova Tom Selleck ne izgleda loše, samo ne izgleda kao Tom Selleck. Onaj Tom za kojim su tolike žene raspusno uzdisale.

Super Mario
Jedan od najpoznatijih vodoinstalatera teško da može da se zamisli bez brkova, plavog kombinezona i crvene kape. Pomalo je tužno, kada se , kao na ovoj fotografiji, njegovi gusti brkovi uklone. Super Mario izgleda kao tužni srednjoškolac bez njih.

Groucho Marx
Brkati ludak, prava asocijacija. Bez brkova, ovaj večiti autsajder jeste upečatljiv, ali sa brkovima on je zaista ono što jeste. A u svakom slučaju, kako da njegove naočare idu bez brkova, to jednsotavno mora zajedno.

Burt Reynolds
Ne mogu se odvojiti njegovi brkovi od njegove muškosti. Čini se da stilovi odlaze i dolaze, ali Burt Reynolds bez brkova jednostavno ne ide.

Ned Flanders
Bez zelenog džempera i brkova, ovaj lik nije to što jeste. Kako može uopšte ovaj dobrica da bude ćosav? Brkovi su deo njegovog karaktera.

bz Berlinski zid viđen iz Zapadnog Berlina 1984. godine iran Evo kako su se žene u Iranu oblačile pre revolucije ju Fotografije iz vremena Kraljevine Jugoslavije gluma Poznati glumci na audicijama za uloge koje nisu dobili ·