Anime i TV serije
KULTURA · art

Anime junaci često bivaju prava inspiracija za nešto drugo. Ponekad su to umetnički radovi, ponekad samo nešto iz domena hobija ali dokle god je srce na mestu, sve je kako treba.

Neko od crtaća ipak više voli TV serije, a imajući u vidu ponudu u poslednjih nekoliko sezona takva ljubav nije nejasna. Ipak, jedan mladi ilustrator rešio je da iskrenim ljubiteljima popularnih junaka malih ekrana pokaže kako bi izgledalo da su junaci anima crtanih filmova.

Toshiba Bagdea je svestan koliko su udaljena ova dva sveta koja je u svojim radovima on nastojao da približi, ali nije da na Zapadu niko nije iskreni fan anime, baš kao što je u Japanu BBC-jeva serija Sherlock više nego hit.

Ako bismo baš upoređivali ove Bagdeaove ilustracije, tačnije, levu i desnu stranu njegovih kolaža mogli bismo da zaključimo, jednostavno, za one koji su već počeli da prate konkretne serije je svakako ova anima varijanta, jer će iz nje mnogo više stvari razumeti, a kao najbolji tizeri neka ostanu ovi klasični bioskopski plakati…

Breaking BadOtvori galeriju
cover Kašika kao umetničko platno Kritika savremenog društva Kritičke ilustracije savremenog života Slavimir Stojanović izložba retrospektivna Izložba „Complicate Simply“ – tri decenije rada Slavimira Stojanovića Izložba "Staklara" “Staklara” – Izložba digitalnih fotografija Bogdana Vojnovića ·