gluma
U VAZDUHU · flešbek

Čini se da je Holivud epicentar okrutnosti. Audicije za uloge u filmovima i serijama su težak proces, a često se i odustane od snimanja taman kad se glumac/glumica obraduje kako će konačno negde da dobije angažman.

Iako nam se često čini da je glumački posao san snova, zaboravljamo na sve te dane bez posla, audicije na kojima nisu prošli ili serije koje su u poslednjem času otkazane zbog produkcijskih zavrzlama. I svaki glumac prolazi istom stazom audicija, i čak ni najpoznatija lica Holivuda nisu bila pošteđena ponekog odbijanja. Kada o ovome već pišemo, evo i nekoliko primera za koje verovatno niste znali.

Jumanji (1995) Scarlett Johansson

Ulogu je dobila Kirsten Dunst.
Scarlett je pažnju na sebe skrenula ulogom u filmu Lost In Translation iz 2003. godine, ali glumačku karijeru gradi od malih nogu.

Rebel Without A Cause (1955) Marlon Brando

Ulogu je dobio James Dean.
Čak je i Brando išao na audicije. Deluje pomalo nestvarno, zar ne? Pogotovo kada vidimo snimak audicije iz 50-ih godina prošlog veka.

Backdraft (1991) Brad Pitt

Ulogu je dobio William Baldwin.
Na audiciji za ovaj film je bio i Robert Downey Jr. Baš je privukao pažnju glumaca.

The Godfather (1972) Robert De Niro

Ulogu dobio James Caan.
Tada gotovo nepoznati Robert De Niro došao je na audiciju za nekoliko uloga u ovom filmu, a na audiciji su bili i Warren Beatty, Jack Nicholson i Dustin Hoffman.

Titanic (1997) Jeremy Sisto

Ulogu je dobio Leonardo DiCaprio.
Iako su mnogi pričali o Jeremyju Sistu kao idealnom za ulogu Jacka, ipak je, kao što znamo, dragi Leo bio taj koji je ostao u pamćenju mnogih. Izgleda da ona: „Nije kome je namenjena, već kome je suđena“ u ovom slučaju zaista jeste tačna!

Star Wars (1977) Kurt Russell

Ulogu dobio Harrison Ford.
Audicija je bila za ulogu Hana Sola. Možete li da zamislite kako bi izgledalo da je Kurt dobio ulogu?

Rene Magritte "The Treachery of Images" MM fajl: Jedno popodne u Parizu kompjuteri Jugoslovenke na naslovnicama časopisa o kompjuterima Zduhaći (art: Tijana Jevtić) Zaboravljena srpska verovanja: Znate li ko su bili zduhaći? Internet Internet ih je učinio slavnim prošle godine