BeFunky-collage (9)
PULS GRADA · stilistika

Bilo da je reč o ustajalom mirisu vintidž haljine koju ste upravo kupili ili pak fleci od crvenog vina na cipelama od velura, pre ili kasnije većina dama suoči se sa nekim „modnim problemom”… Iako je najčešće reč o sitnicama, one su nekada dovoljne da nas izbace iz koloseka, naročito kada već imamo gomilu drugih obaveza koje treba da završimo. Zbog toga smo sačinili listu praktičnih saveta koji će vam pomoći da lakše prevaziđete sve stilske probleme i pritom uštedite vreme!

Reč je o vrlo jednostavnim trikovima koji će vam olakšati život i pomoći da vaša odeća i obuća uvek bude u besprekornom stanju. Od toga kako da ispeglate kragnu, do toga kako da što lakše razgazite novu obuću, verujemo da će vas vodič koji sledi poštedeti nepotrebnog stresa i učiniti da u svakoj situaciji budete savršeno stilizovane!

1. Košulju sa dugmićima peglajte sa unutrašnje strane

Kako biste lakše ispeglali deo oko dugmića, jednostvno košulju izvrnite naopako i pređite peglom preko spornog mesta. Biće vam dosta lakše, a efekat će biti isti.

2. Iskoristite peglu za kosu za peglanje kragne

Mnogo brži i lakši način nego da vadite dasku za peglu!

3. Popravite rajsferšlus pomoću grafitne olovke

Ukoliko vam se zaglavio rajsferšlus, njegove zupce protrljajte vrhom grafitne olovke i on će proraditi.

4. Uklonite fleke od dezodoransa pomoću džinsa

Jednostavno protrljajte fleke komadom džinsa, ali prvo probajte na maloj površini da li kojim slučajem ostavlja trag.

5. Zaštitite unihop čarape lakom za kosu

Isprskajte čarape lakom za kosu i one će vam trajati mnogo duže nego obično.

6. Očistite obuću od velura pomoću bajatog hleba

Ukoliko želite da skinete fleku ili prljavštinu sa velur obuće, samo je protrljajte komadom bajatog hleba i ona će nestati.

7. Stavite džemper u zamrzivač kako biste sprečili da se ućeba

Kako biste sprečili da se džemper od angore ili mohera ućeba, stavite ga u plastičnu kesu koja može da se zatvori i držite u zamrzivaču najmanje tri sata.

8. Razgazite cipele pomoću fena

Ukoliko vas novi par obuće steže ili žulja, obujte ga zajedno sa čarapama, a zatim zagrejte fenom. Njegova toplota će učiniti da obuća omekša i postane udobnija.

BeFunky-collage (7) Savršeni poslovni stil Viktorije Bekam checkedtrousershero Kako da stilizujete karirane pantalone ove sezone? BeFunky-collage (2) 5 najstilizovanijih muškaraca u svetu poznatih winner-1547499929 15 prilika u kojima se Megan Markl obukla kao princeza Dajana · · · ·