foto: Feđa Klarić
KULTURA · fotografija

Možda ste već videli fotografije splitskog fotografa Feđe Klarića sa čuvene rive i plaža ovog jadranskog grada, ali ako se do sada niste susreli sa njima, uživajte u letnjoj šetnji kroz nešto što možemo nazvati „boljom prošlošću“.

Feđa Klarić, nekadašnji fotograf splitskog dnevnika Slobodna Dalmacija, može se smatrati pretečom današnjih street style blogera. Njegove fotografije dešavanja na splitskim ulicama osamdesetih, koje nam govore o duhu vremena i tadašnjim uticajima na generacije koje su odrastale u Jugoslaviji, postale su antologijske. Pogledajte devojke koje poziraju na plažama i odmah ćete se podsetiti filmova, kao što su Flashdance ili Top Gun. Slobodni i samosvesni, junaci njegovih fotografija predstavljaju zanimljivo svedočanstvo o prošlosti.

Pravac plaža! foto: Feđa KlarićOtvori galeriju

 

Sunce Izložba solarografskih radova “Sunce slika slike” na Festivalu nauke Berlin Berlinski zid: Nekad i sad Jugoslovenska arhitektura Izložba Davida Pužada „Jugoslovenska arhitektura prošlost koja traje“ Dišite „Dišite“: Otvoren konkurs fotografije na temu ekologije i kulture življenja ·