Pravilno kombinujte modne detalje
PULS GRADA · moda

Ogrlice, narukvice, prstenje, kaiševi, tašne, marame, padamo na sve ove modne dodatke, razmišljamo kako bi se slagali sa onom jaknom ili onim čizmama, ne možemo da odolimo novom nakitu i jedva čekamo da ga nosimo.

Ipak, ne treba preterivati. Pojedini modni dodaci, ma koliko lepi bili, ako su loše ukombinovani mogu izgledati rogobatno i neukusno. Ako želite da budete skladno obučene, takoreći savršene u svakom detalju kao i u celini, pratite naše savete dalje u članku, i neće više biti grešaka.

1. Ne treba vam više od 3-4 velika modna dodatka
Ne pretrpavaje se nakitom, posebno ako je on velik. Upečtaljivi komadi koji ostavljaju snažan efekat na kompletan izgled u kombinaciji sa drugim istim takvim dodacima mogu delovati kič i neukusno.

2. Ako kaput ima veliku kragnu, ne treba vam šal preko njega
Ovo je jedna od najčešćih grešaka koju dame prave. Ukoliko ste ovako nosili šal onda ste sigurno osetili i videli kako vam se „stvara“ grba u predelu ramena i vrata, i vizuelno je to veliki promašaj. Bolje obucite rolku ispod kaputa ili stavite šal ili maramu u unutrašnjost kaputa.

3. Slobodno zaboravite na pravilo da tašna mora biti iste boje kao cipele
Vreme je da se oslobodimo ovih stega! Potrebno je da eksperimentišete, što znači da ako su vam cipele svetle boje, potražite tašnu koja je u direktnom kontrastu.

4. Ili svetla odeća ili atraktivan nakit
Morete odrediti kakav efekat svojim stilom želite da postignete. Svetla odeća će sama po sebi privlačiti više pogleda, pa nema potrebe da je bombardujete neobičnim i velikim nakitom, samo ćete uništiti njen elegantni efekat, ili ćete pokvariti svedenost bespotrebnim detaljima.

5. Sat ne ide na večernju haljinu
Satovi mogu biti urbani, sportski, elegantni, ali kada su oni kao modni dodatak u pitanju, samo jedno pravilo postoji, ne idu u kombinaciji sa elegantnom večernjom haljinom. Zaista ne.

6. Veliko prstenje ne pristaje svima
Ako imate kratke prste zaboravite na veliko prstenje, ma koliko žudeli za njima. Bolje nađite nekakvo neobično ali tanko, ono će vam pristajati i izgledaćete sasvim dobro.

7. Rukavice treba da budu iste boje kao i ostali dodaci
Boje rukavice se biraju tako što se slažu sa kaišem, cipelama i/ili bojom karimina. Dakle, moraju biti iste boje kao najmanje jedna od ove tri stvari.

8. Izbegavajte crnu obuću ako nosite pastelne boje na odeći
Ovo zaista ne ide. Bolje odaberite braon cipele, ili u nekoj svetlijoj nijansi. Crno ovde potpuno kvari ustisak.

covernyfw2017 Nedelja mode u Njujorku: Jesen obećava paike Crne patike koje se nose na sve patike Patike koje bi svaki muškarac trebalo da ima DSC_0054_cover Čizme sa meseca · · · ·