JAZAK-0,5L-negazirana-svetli-cep
PULS GRADA · zdravlje

Svakodnevno konzumiranje vode kao i pravilna hidratacija neophodni su kako bi organizam dobro funkcionisao, ali sa druge strane, sve se češće postavlja pitanje da li je ispijanje vode pre, posle ili tokom obroka dobro ili loše za varenje.

Po mišljenju stručnjaka, a i brojnih studija urađenih na ovu temu, vodu bi trebalo da izbegavamo tokom obroka jer je najveći razlog tome što voda razređuje želudačnu kiselinu, odnosno remeti njenu PH vrednost koja je potrebna za razgradnju i apsorpciju hrane. Na taj način automatski usporavamo varenje, pa se savetuje da ukoliko je neophodno popiti vodu da to bude najviše par gutljaja. Takođe, rezultati mnogih studija potvrdili su savet da bi bilo poželjno da napravimo pauzu u ispijanju vode pola sata pre i posle obroka, jer se na taj način ne remeti vreme koje je potrebno organizmu da hranu svari, a pored toga pomoći ćemo apsorpciju hranljivih materija.

Pored brige o konzumaciji vode tokom obroka, ono što je sigurno, a ujedno i preporuka svih lekara, jeste da vodu treba da unosimo u dovoljnim količinama kako bi naše telo pravilno funkcionisalo. Smatra se da čovek bez hrane može da preživi duže od tri nedelje, dok bez vode ne može čak ni nekoliko dana. Voda je ta koja nas pokreće i daje nam dodatnu snagu. Zato, prilikom izbora vode koju pijemo, potrebno je obratiti posebnu pažnju na njen mineralni sastav, kako bismo bili sigurni da ćemo unosom vode zadovoljiti potrebe našeg organizma za mineralima.

Jazak voda je idealan izbor za svakodnevno konzumiranje. Nizak sadržaj natrijuma i nizak nivo suvog ostatka, kao i idealno izbalansiran odnos kalcijuma i magnezijuma, čija je razmera dva prema jedan, glavna su svojstva ove vode, na osnovu kojih ona predstavlja savršenog partnera u svakodnevnoj, zdravoj rutini kojoj težimo. Kvalitet vode potvrđen je detaljnim analizama koje su rađene u sedam laboratorija u zemlji i inostranstvu, a proces proizvodnje je automatizovan, što dodatno doprinosi čistoći i kvalitetu vode na koju su Jazačani posebno ponosni.

Kristalno bistra, Jazak voda, puni se bez dodataka u ambalažama od 0,5 do 5 litara, a moguće je pronaći u maloprodajama velikih trgovinskih lanaca na teritoriji Vojvodine kao i na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama.

Konzumiranje Jazak vode, koja izvire u netaknutoj prirodi Fruške gore, nedaleko od manastira Jazak, pomaže da nadoknadimo izgubljene minerale i elektrolite, tako da naš organizam funkcioniše pravilno i bez poteškoća.


6cb35f0e-54a1-42f8-a84e-fc796398e78c-woman-smiling-close-up-mouth-red-lipstick-teeth Evo šta najviše nervira vašeg stomatologa myobt2 MND Dental: Terapija Myobrace aparatima doktor-more-imuno-stimul Mala ruska apoteka: Doktor More IMUNOSTIMUL – prirodna zaštita imuniteta Rosa voda Redovna hidratacija – energija vašeg dana ·