Silovanje i kampanja protiv njega
fotografija

Fotografije na kojima su prikazani muškarci i žene koje su silovali vojnici u fokusu su moćne kampanje Ministarstva odbrane SAD-a, nakon što je sprovedeno anonimna anketa čiji su rezultati ukazali na neverovatan „običaj“ iza vojničkih kulisa.

Rezultati istraživanja su potvrdili sumnje koje su od ranije postojale kada je reč o međusobnoj vezi između vojnih organizacija i čina silovanja, gde se napominje da u njihovoj „zajednici“ gotovo polovina osoblja ili jeste bila seksualno uznemiravana, ili zna nekoga ko je bio u neprijatnoj situaciji ovakvog tipa.

Istraživanje čiji su rezultati objavljeni 20. juna pokazalo je da je četiri od deset ženskih vojnika samo u poslednjih godinu dana bilo prinuđeno da sluša neprijatne seksualne komentare na svoj račun.

Zahvaljujući plakatima sa sloganom – Ne zavaravajte se, bez pristanka to je SILOVANJE! širom SAD-a biće sprovedena ozbiljna kampanja koja će pokušati da popravi uslove u kojima zajedno rade muškarci i žene, u instituciji tako zatvorenog tipa, kakva je vojska.
Jedan od plakata prikazuje čoveka koji sedi, i razmišlja o onome što je uradio tvrdeći – nije ni morala da kaže da hoće, ko mene ne bi poželeo?

Slično je i sa ostalim plakatima koji će biti plasirani, oni su šokantni, oni na izvestan način potvrđuju naše sumnje i naravno u njima uočavamo stereotipne misli i rečenice!

U poslednjih pet godina u američkoj vojsci bilo je više od 400 slučajeva silovanja ili seksualnog zlostavljanja, prema podacima Ministarstva obrane. No, taj rezultat nije sasvim precizan jer u njega nisu uključena i ona silovanja koja istražuje civilna policija.

Osoblje u vojsci je upozoreno da to što neko nosi provokativnu odeću ili je pasivan tokom seksa i dalje ne znači da je saglasan sa tim da želi da stupi u intimne odnose sa onim ko navaljuje. Pristanak mora biti slobodan i jasno izrečen, tako da se osobe omamljene alkoholom ili one koje spavaju svakako ne računaju kao one spremne da sa kolegom vojnikom imaju seks.

Kako poznati poziraju Kako poziraju poznati Psi poznatih modnih kreatora Psi poznatih modnih kreatora Wim Wenders fotografije sa Zapada Wim Wenders: Novo izdanje foto knjige „Written in the West“ Idalno za one koji vole pravu meru Fotografije koje će zadovoljiti svakog pravog perfekcionistu · ·