cover
PULS GRADA · kulinarka

Kada dodate crno vino u toplu čokoladu dobićete sve najbolje praznične ukuse i arome u jednom. Ova genijalna kombinacija svakako će postati piće kome ćete se iznova i iznova vraćati tokom zimske sezone. Zapravo, toliko je dobro da ćete se upitati zašto ga niste pili tokom cele godine.

Još jedna od prednosti ovog slatkog, grešnog i ekstravagantnog pića je ta što je za manje od deset minuta gotovo i spremno za služenje.

Sastojci za dve osobe:

2 šolje (punomasnog) mleka

8 kašičica narendane crne, gorke čokolade (70% kakaa)

1 šolja dobrog crnog vina

Za dekoraciju

umućeni šlag

listići narendane čokolade

štapić cimeta za mešanje ili šećerna lušica

Opciono (ukoliko želite da vino podseća na kuvano)

Dodajte u toplu čokoladu ili pospite preko šlaga prstohvat začina: cimet, muškatni oraščić, karanfilić, zvezdasti anis, crveni biber.

Priprema

U lončetu zagrejte mleko, ali gledajte da temperatura ne dostigne tačku ključanja. Zatim ubacite čokoladu da se otopi, sve vreme mešajući. Kada se mleko i čokolada lepo sjedine, sipajte u velike, staklene, providne šolje. Dospite potom malo vina.

Obavezno ukrasite sa dosta šlaga, a po želji dodajte još neke ukrase ili začine. Sa male visine iznad šolje sipajte još vina, slobodno puštajući da se preliva preko ivica.

Bonus predlog

Ponudite nekog, ko vam je posebno drag srcu i ljubitelj dobrog vina, ovakvom toplom čokoladom. Pošto poslužite naizgled gotovo piće, iznesite flašu vina i na licu mesta, pred očima posmatrača, dolijte u već primamljivu toplu čokoladu. Efekat oduševljenja je zagarntovan! A za sve ostalo što ste planirali, sada ste prepušteni sami sebi.

Milkshake_lead-1_izbz5w Razdrmajte se uz domaći milkšejk Domaći After Eight Recept za domaće After Eight čokoladice ki Recept: Oreo kokice buki Recept: Bounty torta · · · · · ·