Specijalni efekti
KULTURA · film/TV

Ako vas zanima kako je sve počelo, kada su specijalni efekti u pitanju, ne bi bilo loše da pogledate neke od prvih snimljenih filmova koji su nastojali da se posluže svim do tada otkrivenim tehnikama kako bi publici približili zamišljenu viziju sveta budućnosti. Danas, kada je tehnologija otišla dovoljno daleko, sve što ne može da se snimi kako je zamišljeno, može da se prepravi i popravi putem kompjuterske animacije ili u postprodukciji.

Holivud se u poslednjim decenijama primakao takoreći savršenstvu kada je reč o specijalnim efektima. Ne moraju se uvek pronaći savršene lokacije, niti se masovne scene više obavezno snimaju sa hiljadama statista, sve to rade kompjuteri, a kako izgleda pre i nakon što je film završen, možete videti u našoj galeriji.

Od zelenih ekrana i pozadina koje tokom snimanja služe samo kao odvojen vizuelni prostor na koji će se potom staviti slika kakvu god poželite, do maski koje su samo delimično deo dobre i profesionalne šminke, dok se ostatak stvari radi naknadno. Sve to, pa čak i zastrašujuća čudovišta može se napraviti uz odgovarajuće programe, a da se nogom ne kroči izvan radne sobe!

Iz filma "1. 300 – Rise of an Empire"Otvori galeriju
Pulp-Fiction-pulp-fiction-13189220-1920-810 Quentin Tarantino: 10 najboljih likova iz filmova legendarnog režisera Vlada Divljan Snima se dokumentarac o Vladi Divljanu „Nebo nad Beogradom‟ 720x405-Oscars-BestPerformances-1401x788 10 vrhunskih uloga iz 2015. koje ne smeju da budu zaboravljene Love_the_Coopers_IMG3_big Filmska recenzija: „Božić kod Kuperovih“ · · ·