iop
KULTURA · fotografija

Fotograf iz Londona Roman Sakovich, u svojim radovima daje uvid u drastične vizuelne razlike koje zloputoreba droga može stvoriti na telu pojedinca. Deleći svoje modele „na pola“- u jednom delu portreta je predstavljeno kako izgledaju pre upotebe droga, u drugom posle. Jasno nam je, fotograf prikazuje promenu koja se odigrava u i na čoveku.

Kada gledate fotografije, sa desne strane je onaj ko je zavisnik, a sa leve neko ko još uvek nije probao drogu. Ova serija fotografija se zove Half. Iako vam se čini da je sve urađeno u Photoshopu, Roman Sakovich kaže da je ipak najveći deo šminka i kostim. Rezultat je zapanjujuć, toliko blizu nam je predstavljeno kako izgledaju zavisnici, pogotovo met zavisnici, jer kristal met najviše menja fizički izgled. Foto serija je efektna i edukativna. Možda vam se učini i sterotipno, ali činjenica je sledeća- nekada su očigledne stvari one koje najviše pogađaju.

Foto: Roman SakovichOtvori galeriju
Pariz Nove stare fotografije Pariza io Fotografije koje govore o mračnoj strani ljubavi op Oni su se malo zaglavili pš Sobe ljudi iz celog sveta