Napuštene kuće u južnoj Floridi
PULS GRADA · destinacija

Možda su nekada davno bile ponos i dika tadašnje civilizacije, ali današnje vreme sasvim je na njih zaboravilo. Zapravo, kada jednom prođu ispitivanja i njihova vrednost bude procenjena većina skulptura ili građevina iz prošlih vekova obično postanu samo deo nekih naučnih fusnota i kataloga, a do živog čoveka malo koja od njih stigne.

Ponekad se priroda našali tekovinom ljudskih ruku, i veličanstveni hram, manastir ili kakvu drugu velelepnu zgradu okruži bujnim rastinjem, ili vodom i novo vreme zameni ono prošlo, jedna generacija smeni neku drugu i ako u međuvremenu ne ostane legenda kao oblik usmene tradicije koji pamti i prenosi priču, teško da ćete ikada znati gde beše onaj dvorac, kuća, neobična skulptura i slično.

Kada odete u neku stranu državu, preskočite turističke vodiče i priručnike koje sastavljaju učene glave u udobnosti svoje dnevne sobe, i najpre pitajte meštane – postoji li neko mesto, legenda, priča o ljudima i njihovim delima u mestu koje ste rešili da posetite.

Svako vreme ima svoje breme, neko je napravljeno od cigle i maltera a neko od ideala!

Fabrika za proizvodnju vojnih raketa u RusijiOtvori galeriju
Island Island – Evropa, a druga planeta Dunbar-Rock-GQ-22June15_pr_b Iznajmi svoje ostrvo Rovinj-2 Najlepši primorski gradovi Najbolje plaže u Evropi Lonely Planet: Najbolje plaže u Evropi ·