Black n' Easy Fashionweek
PULS GRADA · moda

Na koktel prijemu održanom u hotelu Crowne Plaza predstavljen je celokupan program 38. Black ‘n’ Easy Fashion Week-a koji će trajati u periodu od 3. do 10. novembra 2015. godine.

Manifestaciju će svečano otvariti revija pod nazivom „Žene heroji“ koja je posvećena damama obolelim od raka dojke. Na ovoj reviji predstaviće se neki od najprestižnijih domaćih dizajnera okupljenih oko BFW Design Collective-a sa ciljem da podignu svest šire javnosti o prirodi ove teške bolesti.

„Statistika pokazuje da je Srbija na drugom mestu po smrtnosti žena od ove bolesti. Ova činjenica nas obavezuje da usmerimo pažnju javnosti na ovaj problem i na sve načine pokušamo da unapredimo kvalitet obolelih žena“, rekla je predsednica udruženja „Budimo zajedno“ Jasmina Lukić.

Generalni direktor modnog studija „Click“ Nenad Radujević istakao je najvažnije detalje najvećeg modnog događaja u regionu. Najvažniji program 38. Black ‘n’ Easy Fashion Week-a čine revije poznatih domaćih dizajnera i brendova, među kojima će biti i niz mladih kreatora, studenti i diplomci okupljenih oko projekta Fashion Incubator. Za vreme trajanja manifestacije, beogradska publika moći će da uživa i u pratećem umetničkom programu koji čine Modne vinjete, izložbe fotografija, modnih detaja…

Beogradska nedelja mode biće domaćin Martina Robertsa, predstavnika Fashion Scout-a iz Londona koji će održati radionicu za dizajnere sa ciljem da se unaprede njihovi kapaciteti za plasarinje kolekcija na stranim tržištima. Zahvaljujući saradnji sa gospodinom Robertsom, domaći dizajneri kao što su Ana Ljubinković, George Styler, Ivana Pilja, Vlada Savić, Budislava Keković imali su priliku da prikažu svoje kolekcije na proteklom London Fashion Week-u, a naša moda je postala zanimljiva tema u britanskim medijima.

Revija Pierre Cardin 2007. 5 neobičnih lokacija za održavanje modne revije Vesna šeširi Zanatska radnja za izradu šešira “Vesna”: Od šubare koja glavu čuva do šešira koji je krasi James Bond i muška moda Neka vam agent 007 bude modni uzor Minđuše na klips Otkopano blago sa buvljaka: Minđuše na klips