Aleksandar Ruzevic, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija
PULS GRADA · aktuelno

U godini kada obeležava pola veka poslovanja u Srbiji, Coca-Cola sistem predstavio je novi strateški pravac ulaganja u lokalnu zajednicu – platformu „Coca-Cola mladima”. Kompanija će u narednom periodu sve svoje napore usmeriti u njihov profesionalni i lični razvoj i to kroz programe namenjene širokoj populaciji mladih (srednjoškolcima, studentima, apsolventima, diplomcima, nezaposlenima) sa ciljem da ih što osnaži i poveća njihovu mogućnost zaposlenja.

U prisustvu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predsednika Privredne komore Srbije i brojnih organizacija, predstavljen je dosadašnji doprinos kompanije kroz aktuelne programe.

Ovom prilikom javnosti je predstavljena i donacija organizaciji Jaki mladi u visini od 30.000 EUR, koja u okviru fondacije SOS dečja sela podržava osamostaljivanje mladih bez roditeljskog staranja nakon njihove 18 godine. Prikupljena sredstva namenjena su štićenicima ove organizacije kako bi započeli svoje biznise.

Iskustva o učešću u programima Coca-Cola sistema izneli su i polaznici koji su nakon njih nastavili profesionalni razvoj u željenom pravcu.

  • Budućnost #za5 je program koji ima za cilj da podstakne srednjoškolce i studente da otkriju i iskoriste svoje talente i potencijal, kao i da usavrše savremene veštine u pronalaženju posla. Do sada je više od pet hiljada srednjoškolaca iz 70 srednjih škola u 11 gradova širom Srbije, prošlo kroz više od 230 različitih aktivnosti.
  • Vođeni time da je na tržistu veliki broj mladih koji su u potrazi za poslom, prošle godine je pokrenuta i Coca-Cola podrška mladima, nacionalni projekat koji je realizovan u 14 gradova Srbije. Kroz edukativne radionice i onlajn platformu oko 1.500 nezaposlenih mladih imalo je priliku da nauči ključne stvari koje su im olakšale potragu za poslom i njih 100 je počelo da radi ili je pokrenulo svoje preduzetničke priče.
  • U Coke Summership programu, koji omogućava talentovanim studentima da akademsko znanje tokom šest nedelja upotpune praksom, do sada je učestvovalo više od oko 200 studenata, a njih 50 je dobilo zaposlenje u kompaniji.
  • RISE management trainee program, spaja kvalitete i veštine praktikanata, a sve u kombinaciji sa brzim okruženjem, mentorstvom i radom na internacionalnim projektima.
1800 Potvrđeno: Snima se nova „Igra prestola“ Roisin Murphy Roisin Murphy stiže na Belgrade Beer Fest 00tony-awards-2018-1528698593 Toni nagrade 2018: Zvezde zablistale u večeri teatra Dance Park Festival Dance Park Festival oduševio 15.000 rejvera · · ·