drone-geometry-15
fotografija

Arhitekte iza vrhunskih građevina često su ih zamišljali i pravili tako da nije baš sva njihova lepota vidljiva na prvi pogled. Neki njen aspekt može da bude primećen tek iz nešto neuobičajenije perspektive, na primer one ptičje.

U pitanju su zgrade čiji su idejni tvorci namerno napravili raspored koji se primećuje samo iz vazduha, uprkos tome što su one nastale odavno. Tada su samo oni koji bi se dokopali planova, ili oni koji bi dosta kasnije preleteli iznad njih u helikopteru ili avionu mogli da naslute delić tog punog sjaja. Danas za tako nešto imamo dronove, koji nam omogućavaju da sa lakoćom uživamo u ovim remek-delima iz do sada neviđenih uglova. U narednoj galeriji nalaze se fotografije dronom nekoliko umetnika koji se mahom fokusiraju na arhitekturu Bogote, Sicilije, Sofije i Venecije, ali ima tu još puno drugih gradova. Uživajte u lepoti iz jedne nove perspektive.

Pogled dronom iz vazduhaOtvori galeriju
Naslovna fotografija - Hranjenje mladog slona u nacionalnom parku Najrobi, Kenija (foto Nebojša Kosijer) Neponovljiva Afrika: Fotografije iz Etiopije, Kenije i Tanzanije Polarna svetlost u punom sjaju On hvata predivne kadrove polarne svetlosti naslovna Ove fotografije su ušle u uži izbor za Sony World Photography Awards naslovna Zaleđene Američke Države: Neverovatni mraz u Americi · · ·