cover www.goodhousekeeping.com
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Sledećeg vikenda, kao što znate, slaviće se Uskrs. To između ostalog znači i da ćemo svi pojesti pozamašnu količinu kuvanih jaja. Ali dobro, šta sad, naučno je dokazano da su zdrava. Ono što je naravno važnije jeste kako će ta jaja izgledati. Ove godine preskočite lukovinu, crvenu boju i sličice pačića, da biste probali nešto novo. Ideja uvek beskraj, pa evo deset dekoracija za uskršnja jaja koja će ovaj praznik učiniti još zabavnijim.

Šareno, svedeno, jednostavno, komplikovano ili duhovito. Svakako interesantno, i po nešto za svačiji ukus. Pitanje je samo šta će biti vaš izbor.

Mramorna jaja

Da bi se postigao ovaj lep utisak kao da su jaja tretirana akvarel bojama, trik se krije u neočekivanoj supstanci – laku za nokte. Sipajte lak za nokte, u boji koja vam se sviđa, u posudicu za vodu, promešajte i zatim ubacite jaja. Jednostavno i efektno.

Drvena jaja sa geometrijskim šarama

Ukoliko imate nameru da pojedete i poklonite sva jaja, ili čak ovog puta uopšte ne planirate da ih kuvate, nabavite drvena, a zatim ih sami ofarbajte. Tako ne samo da ćete izbeći njihovo neželjeno lomljenje, već ćete imati interesantnu dekoraciju tokom čitave godine. Ostavite da se delom vidi prirodna boja drveta na nekoliko mesta, a izaberite dve nijanse kojima ćete geometrijski oslikati ostatak.

“Povrće i voće” jaja

Evo idealne aktivnosti i zabave za decu, koja će se na kreativan način pridružiti uskršnjem ritualu. Obojite jaja u jarke boje: žuta za ananas, narandžasta za šargarepu, crvena za jagodu i paradajz… Onda crnim flomasterom iscrtajte detalje, a lepkom zalepite peruške od papira, koje odgovaraju voću ili povrću koje ste izabrali.

Cvetna jaja kao iz botaničke bašte

Ukoliko posedujete umetničke sposobnosti i imate slikarski potencijal, onda možete oslikati cveće na kuvanim jajima, a s obzirom na to da će biti prisutno dosta boja, neka vam kao kontrast posluži podloga u crnoj. Dobićete retro-starinski utisak, za nešto drugačiju proslavu Uskrsa ove godine.

Minimalistična dekoracija “golišavih” jaja

Za početak skuvajte jaja, ostavljajući njihovu prirodnu boju, takozvani popularni nude izgled. Kada se ohlade, uzmite beli flomaster i pustite mašti na volju: tačkice, linije, trouglići.., šta god poželite. Elegantno i jednostavno, za moderan i ne tako tradicionalan Uskrs.

Mozaik jaja

Jednostavan postupak za neverovatni utisak krije se u ofarbanoj ljusci jajeta, koja se zatim u segmentima nanosi na vaša prava uskršnja jaja. Ostaje vam samo da dobro razmislite o tome kako ćete kombinovati podlogu, iliti boju jajeta, sa mozaikom, iliti delićima koje ćete zalepiti.

Jaja sa porukom

Iskoristite ovu prazničnu priliku da prenesete neku misao ili šalu. Pošto obojite jaja, napišite flomasterima kratke misli, koje onda možete nameniti svakoj osobi posebno, i tako učiniti ovaj ritual još intimnijim. Koristite i popularni haštag znak #, ako želite nešto da potcrtate.

Tetovirana jaja

Evo još jednog neverovatno efektnog i jednostavnog dekorativnog postupka. Izaberite privremenu tetovažu u obliku sličice, i samo je nanesite na ljusku jajeta, baš kao što biste na sopstvenu kožu. Samim odabirom “tetovaže” izabraćete i stil, pa tako i način na koji ćete želeti da pamtite ovaj Uskrs.

Emotikon jaja

Sa sve većom popularnošću društvenih mreža, aplikacija i komunikacije preko interneta, našim životima zavladali su smajliji i drugi emotikoni. Sve što treba da uradite jeste da jaja ofarbate u jarko žutu, a zatim flomasterima u boji iscrtate omiljene facijalne ekspresije smajlija, i dobićete mini lica svima dobro poznata. Biće zanimljivo krckati ih i gledati kako se ljušte kada dođe vreme uskršnjeg ručka.

Jaja iz kosmosa

Za ovaj magični utisak počnite sa crnom bojom koja će biti podloga. Zatim izaberite nijansu plave, ljubičaste i srebrne, kojima ćete islikavajući jaja napraviti svetlucavi odsjaj nalik univerzumu. Za kraj pospite i malo šljokica kako biste upotpunili efekat. Upečatljivo i nesvakidašnje, baš onako kao želite da pamtite proslavu svakog Uskrsa.

www.o.info Spremni za odmor: Univerzalni spisak za putovanje 3-Enter-vizual Prva „ENTER“ konferencija ovog proleća u Beogradu vizual-ti-si-posebna-1170x500px Stadion Shopping Centar: Tri dana se slavi žena cover15puta 15 puta kada je mama ipak bila u pravu · · · · ·