cover2
KULTURA · knjige

Izdavačka kuća Heliks je u okviru projekta „Identiteti: istrajnost potrage za ljudskim vrednostima u evropskoj književnosti“, koji je podržao EACEA program „Kreativna Evropa“, objavila roman „PopCo“, britanske spisateljice i književne kritičarke Skarlet Tomas.

PopCo je postmodernistički, psihološki roman o odrastanju tinejdžerke Alise, avanturistički roman o piratima i zakopanom blagu, društveno angažovana proza kao kritika kapitalizma i globalizma, matematička fikcija, istorijski roman o kriptoanalizi, cyberpunk priča subverzivnih elemenata, roman o teorijama zavere, donkihotovska priča o pokretu otpora vetrenjačama, i pored svega dirljiva priča o potrazi za identitetom.

Skarlet Tomas je 2008. godine nominovana u najuži izbor za dodelu nagrade Oranž, jednu od najprestižnijih nagrada za književnost u Velikoj Britaniji.

Bekim Sejranović Novi roman najdarovitijeg regionalnog autora Knjižara Santorini Najlepše knjižare na svetu (II deo) Koraks Promocija knjige karikatura Predraga Koraksića Coraxa Noć knjige Laguna: Ponovo nas čeka „Noć knjige“