pjimage (68)
KULTURA · film/TV

Čuveni Diznijevi negativci imaju mnogo toga zajedničkog – nevoljno držanje, đavolske planove za osvetu, zlobno kikotanje i na kraju sudbinu koja je osuđena na propast. No, većina na kraju ipak dobija priliku da kaže nešto u svoju korist, pre nego što ih potpuno unište.

Možete li da pogodite o kom negativcu je reč, na osnovu njihovih poslednjih reči?

„Vi sebe nazivate muškarcima? Videla sam inteligentnije komade tepiha.“

Kruela de Vil sigurno ne zna za izreku: „Ako ne možeš reći nešto lepo, nemoj onda ništa da govoriš.“ Ona vrišti na sve oko sebe kada joj se plan da ukrade svu štenad u 101 Dalmatincu izjalovi. Američki filmski institut ju je 2003. godine proglasio za 39-og najvećeg zlikovca svih vremena.

„Toliko o pravoj ljubavi.“

Ursula, morska veštica u Maloj sireni, veruje da je nadmudrila divnu devojku, prekinula njenu ljubavnu vezu sa princem Erikom, i oduzela joj srećan kraj. Međutim, njen prostrani hvalisavi balon rasprsne se kada se kraljevski pramac broda zarije u nju i poništi sve njene čarolije.

„Pusti me. Pusti me. Molim te, nemojte me povrediti. Učiniću sve. Bilo šta.“

Kada se Gaston pojavio u crtanom filmu Lepotica i Zver, postao je prvi muški zlikovac koji se pojavio u Diznijevim filmovima sa princezama. On moli Zver da ga poštedi kada shvati da ga ne može pobediti.

„Popraviću te. Popraviću te. Razbiću ti kosti.“

Kraljica Grimhilda, koja je poznatija kao Zla kraljica u Snežani i sedam patuljaka, nije se libila da izgovori svoje zastrašujuće namere. A i zašto bi?

„Sada ćeš se suočiti sa mnom, o prinče, i sa svim silama pakla.“

U Uspavanoj lepotici, zla Grdana vodi bitku sa princem koji je došao da spase Auroru i probudi je iz dugog sna…

„ Ne, dozvoli mi da ti objasnim. Ne, ne razumeš. Ne, ne, nisam mislio … ne! Ne! Vidi, žao mi je što sam te nazvao! NEEEEE!“

Kao i mnogi spletkarski izdajnici, Skar ne preuzima odgovornost za ubistvo svoga brata/Simbinog tate tokom poslednjeg sukoba u Kralju lavova. Kada Simba dobije nadmoć, Skar okrivljuje hijene za Mufasino ubistvo i moli da bude pošteđen.

ftwd 1200x444 srb „Fear the Walking Dead“: Premijera nove sezone večeras u 22:00 na AMC kanalu 12511960-58729810-3c9a972cc12dbb3555ee2e4c440f9a68982ff646-cover Poznati glumci i glumice u svojim prvim i poslednjim ulogama download Silvester Stalone je ponovo Rambo u trejleru za peti deo akcionog serijala pjimage (60) Majica Rosa Gelera iz serije „Prijatelji” ima skriveno značenje · · · ·