Ničim izazvan
U VAZDUHU · trend

Milan Vučićević (@nichimizazvan) je početkom aprila posetio London, grad koji je bio u fokusu medija iz celog sveta zbog svečane premijere telefona Huawei P9.

Sa Milanom smo razgovarali o putovanjima, britanskoj prestonici, njenoj arhitekturi, ljudima, i, naravno, vremenu. Milan je na društvenim mrežama podelio fotografije koje je napravio tokom boravka u Londonu, a redakcija City Magazina je za vas odabrala neke od najzanimljivijih.

Da li je ovo bilo tvoje prvo putovanje u London? 

Da, prvi put. Živeo sam u 14 zemalja sveta pre nego što sam se vratio u Srbiju pre tri godine. Putovanja i zanimljive destinacije jesu moj život. London je jedan od gradova kome ću se sigurno vraćati u budućnosti.

Šta te je najviše oduševilo? Kakve uspomene nosiš iz Londona? 

Sviđa mi se što je pored činjenice da u ovom gradu živi mnogo različitih nacija, sve podređeno tom prepoznatljivom britanskom stilu. I istovremeno je nenametljivo. Impresionirani ste sofisticiranošću i stilom koji su sastavni deo života, ne nešto imitirano. Iskreno, imao sam predrasude o ljudima. Zapravo su mnogo pristupačniji i komunikativniji nego što sam zamišljao. Za razliku od nekih drugih zapadnoevropskih metropola, u Londonu je komunikacija sjajna i svi su veoma ljubazni i uslužni.

O Londonu si naučio?

Naučio sam da iako iz dubine duše prezirem kišobrane, u ovom gradu je jako korisno u svakom trenutku posedovati jedan. Sjajna mi je činjenica da niko ne trubi u saobraćaju i da su ljudi jako smireni i strpljivi uprkos činjenici da žive u ogromnom gradu sa brzim tempom života.

Šta bi drugima preporučio? Da li je London destinacija koja mora biti na mapi životnih puteva?

Što se putovanja tiče, ja lično biram daleke destinacije. Mahom Aziju jer me fascinira tamošnji način života koji je toliko različit od toga kako se živi u Evropi. Za mene je to neiscrpni rudnik blaga po pitanju učenja o sebi i svetu koji nas okružuje. London je, sa druge strane, dosta drugačiji od metropola koje sam posetio do sada. Iako je ogroman grad, divna mi je činjenica da u jezgru grada nema visokih zgrada i megalomanskih arhitektonskih poduhvata koji bi narušili savršen sklad.

Koliko je London drugačiji od Donjeg Dorćola koji tako često pominješ?

Verujem da svaki grad čine ljudi. Fasade i zdrade nisu žive. One su samo svedoci istorije i različitih prilika i neprilika kroz koji jedan grad prolazi. London je verovatno nešto najrazličitije od Donjeg Dorćola što postoji. Verujem da kao što sam ja impresioniran Londonom, tako bi i oni bili impresionirani Donjim Dorćolom. Kontrasti su divna stvar. Svaki inteligentan čovek je čovek krajnosti.

Da li možeš svoj život i sebe da zamisliš u ovom gradu?

Došao bih zbog posla na duže. Ali ne vidim sebe u Londonu. Generalno, ne verujem u život na jednom mestu, mislim da je čovek stvoren da se kreće i putuje. Ono što mi nedostaje u Londonu su temperament, ili kako bih ja to okarakterisao „malo vatre”. A mnogo nedostaje sunce.

Dobra fotografija je veoma bitna u poslu kojim se ti baviš. Bio si na svetskoj premijeri novog Huawei telefona. Da li su fotografije slikane novim Huawei P9 telefonom zaista onako impresivne kako ih opisuju?

To je bilo sjajno iskustvo. Veoma mi se sviđa činjenica da je fokus bio na doživljaju, a ne na samom aparatu. Događaj je bio impresivan i besprekorno organizovan. Ono u šta ja verujem i što mi se svidelo kod Huawei strategije jeste to da se, pomeranjem granica po pitanju kvaliteta fotografije, korisnicima nudi novi „experience” i na taj način ih mnogo čvršće vezuju uz svoj brend. Partnerstvo sa nemačkim proizvođačem kamera Leica je upravo ono što donosi novu dimenziju. Fotke su stvarno sjajne, uostalom videćete u danima koji dolaze na mom instagram profilu.

Da li je London jedna od destinacija koje će biti ponovo u fokusu za tebe?

Nadam se što pre, ili barem dok mi ne istekne viza. Nisam baš uzbuđen zbog celog procesa ponovnog apliciranja

Muška moda ovog proleća Proleće/leto 2016: Ključne izmene u muškoj modi cover1 Maca u trendu Trendovi za jesenju šminku Šminka koju ćemo voleti čim dođe jesen Pantone: Boje obuće Pantone: Koje boje treba da bude vaša obuća · ·