Inside Llewyn Davis
KULTURA · muzika

Pogotovu ako volite britanski folk sastav Mumford & Sons.

Među velikim stvarima koje su uradili, braća Cohen mogu da uračunaju i uspeh soundtracka za film O Brother, Where Are Thou? iz 2000. Ovu kompilaciju je osmislio i producirao T-Bone Burnett, a pored nagrade Grammy za Album godine, ona je ponovo zainteresovala publiku za američku folk i bluegrass tradiciju.

Novi film braće Cohen Inside Llewyn Davis se bavi šezdesetim godinama u njujorškom Grinič Vilidžu, gde se u to vreme razvijala folk scena sa koje je potekao Bob Dylan. Inspiraciju za glavni lik muzičara koji nema sreće u životu Cohenovi su našli u Dylanovom prethodniku, folk pevaču Daveu Van Ronku.

Muziku za film je radio Marcus Mumford iz britanskog benda Mumford & Sons, T-Bone Burnett je ponovo producent soundtracka, a pesme pevaju glumci iz filma – Oscar Isaac, Carey Mulligan i Justin Timberlake. Album će biti zvanično objavljen 12. novembra, a do tada možete da ga preslušate ovde.


Postmodern Jukebox Pop hitovi u starijoj verziji james blake James Blake dobitnike Mercury nagrade david-bowie-halloween David Bowie režirao spot za pesmu „Love is Lost“ Efterklang_byKimSvensson Efterklang i grupa Ti u Gun klubu · ·