Interpol
KULTURA · muzika

Juče smo vam najavili koje albume treba da preslušate u septembru, a danas već donosimo nove predloge. Sa sve linkovima za preslušavanje.

Interpol – El Pintor

Iako deluje da su juče objavili debi album, Interpol su stigli do petog izdanja za ovih 12 godina koliko postoje. Momci su uspeli da se pomere od svojih post-pank korena i prevaziđu poređenja sa Joy Division. Istina, sa Interpolom znate uvek na čemu ste i tu nema velikih promena – gitare, kriptični stihovi i seksi hladnoća u glasu pevača Paula Banksa. El Pintor biće objavljen 9. septembra, a vi možete da ga preslušate ovde.

Ryan Adams – Ryan Adams

Kad neko svoj 14. album nazove sopstvenim imenom, znajte da je u pitanju redefinisanje njegovog odnosa prema muzici, možda čak i prema dosadašnjem načinu života. Da, Ryan se smirio, otreznio i oženio, a rezultat svih tih promena je iznenađujuće uzbudljiv. Album Ryana Adamsa preslušajte ovde.

Tricky – Adrian Thaws

Nalik Ryanu Adamsu i Tricky je poželeo da nam kaže nešto suštinski o sebi. Za početak svoje ime – njegov 11. album nosi kršteno ime repera, koji je karijeru započeo u bristolskoj, pionirskoj, trip-hop grupi Massive Attack. Ovaj album nosi atmosferu blage jeze i kao i prethodnici istražuje mračnu stranu savremenog života. Adrian Thaws biće objavljen sledeće nedelje, a vi ga možete preslušati ovde.

Robert Plant – Lullaby and …. The Ceaseless Roar

Poslasticu smo ostavili za kraj, deseti solo album pevača rock legendi Led Zeppelin, Roberta Planta. Muzički bogat, slojevit album koji spaja zvuke Nešvila, afričke pustinje i britansko folk nasleđe. Veoma uzbudljivo izdanje, Lullaby and … the Ceaseless Roar možete preslušati ovde.

Top 10 muzika za septembar Top 10: Albumi za septembar Kate Bush Najbolje obrade pesama Kate Bush Automatski nacrt Dokumentarac o Kate Bush dostupan na mreži YouTube Magnifico Magnifico & the Serbian Army Orchestra 18. oktobra u Sava centru · ·