sreća
U VAZDUHU · urban flash

Čitav život nailazimo na niz, uglavnom zastarelih ideja šta je ispravno a šta pogrešno u životu. Pojedine stvari smo automatski počeli da prihvatamo kao istinu. A činjenica je da su mnoge od tih stvari negativne i da utiču na kvalitet života.

Sasvim je u redu rukovoditi se načelima u životu ali ih ne treba konstantno nametati drugima i smatrati ih jedinim ispravnim. Takođe, povremeno treba preispitati svoj način života, svoja razmišljanja jer se u njima možda krije razlog što naš život nije ispunjen srećom. Društvo često pritiska pojedinca da se uklopi u sistem, pa tu nastaju mnoge komplikacije. Evo nekih uverenja koja će vas poremetiti ili ohrabriti, tek nećete se osećati isto…

1. Sam ne znači usamljen
Konstantno nas „guraju“ u veze, osoba koja nije u vezi skoro i da ne postoji, društvo u kom živimo više prepoznaje parove. Ipak, nije svaka samoća usamljenost i nije svaka veza zdrava, Pogrešni odnosi mogu mnogo da škode, mnogo više nego vreme u kom neko nema partnera. Stoga, ako niste spremni za vezu, verujte svojim instinktima. Nije sve društveno prihvatljivo i najbolje za vas.

2. Sreća dolazi kada imate sve što poželite
Teško da ćete ikada imati sve što poželite, a i sreća zavisi od mnogo toga. Za početak, naučite da uživate u trenutku, u malom danu. Ne morate se rukovoditi onim što društvo nameće kao sreću. Vaša sreća je vaša stvar.

3. Život treba da se živi na određen način
Najteže je kada se izađe iz okvira i društvo počne da osuđuje. Zato što svako ko ne živi po propisanim pravilima može da poremeti sistem. A čovek mora imati slobodu da bira svoj životni put. Uklapanje u društvene kalupe može biti prosto utapanje u bledu masu.

4. Vi morate da se ostvarite na određeni način
Kada prestanete da se poredite sa očekivanim verzijama sebe, sa željenim verzijama sebe i pogledate sebe u oči, tada možete početi da živite miran život. Postavljajte sebi ciljeve ali se ne upoređujte sa drugima, i ne gurajte se u kalupe samo da ne biste štrčali.

5. Sanjarenje je gubljenje vremena
Ne treba nikako da odustanete od maštanja, razmišljanja, sanjarenja. Nešto će vas pokrenuti i vi ćete poželeti da stvari definišete jasnije i konkretizujete, a to je pola koraka do konačnog uspeha!

6. Sve u životu se može odglumiti
Ako čitav život provedete lažno se osmehujući, govoreći „volim te“ ljudima za koje to ne osećate, živite život kakav ne želite, zapitajte se da li je to možda uzrok vašeg ne baš lepog života. Da, pojedine stvari možda i moraju da se odglume, ali ne i ceo život.

sreća Ove stvari srećni ljudi ne rade 30 Ove stvari pune 30 godina ove godine prijatelji Piće u baru sa prijateljima je dobro za vas škola Šta se sve žvrlja po školskim knjigama? · ·