BeFunky-CollageG567-1000x499cover
KULTURA · fotografija

Naslovne fotografije koje možete da vidite napravio je Mark Laita, koji se fotografisanjem bavi preko 20 godina, i koji je zamalo platio glavom zato što je imao nameru da napravi savršenu seriju fotografija opasnih zmija otrovnica.

Laita je inače veoma dobar fotograf koji je radio za BMW i Apple, a za svoj projekat „Serpentine“ želeo je da napravi seriju koja pokazuje koliko živopisne mogu biti boje veoma opasnih i otrovnih zmija. Pored bogatog kolorita, njega su zanimali i oblici tj. poze koje ove opasnice zauzimaju spremajući se za napad…

Za potrebe izrade serije fotografija Serpentine, koja je nedavno postala i knjiga, Laita je posećivao zoo vrtove, uzgajivačnice i privatne posede na kojima se gaje ove vrste, uglavnom u SAD i Centralnoj Americi. Najčešće bi hvatao trenutke neposredno nakon što bi zmija promenila svoju košuljicu, jer je to trenutak u kojem je njena nova koža savršeno jasnih boja i idealna za foto sešn! 

Ideja je bila da uz pomoć asistenata smenjuje modele na crnoj podlozi koja bi savršeno reflektovala njihove predivne boje, Naravno, ovakav projekat je bio prilično rizičan, čak iako se Mark nije ranije plašio zmija. Ono što će svakako ostati zapamćeno kao trajna uspomena sa ovog snimanja jeste ujed Crne mambe koji je sasvim slučajno bio zabeležen foto-aparatom.

Jednostavno, bio je to trenutak nepažnje, koji je Marka mogao koštati života, jer otrov ove zmije čoveka ubija nakon 45 minuta. Ipak, Mark se i 20 minuta nakon ujeda osećao dobro, a lekar je konstatovao da je imao dosta sreće. Ako se ne plašite, pogledajte u našoj galeriji koliko su lepe ove zmije, iako su veoma opasne.

Tako lepe i tako opasne!Otvori galeriju
Miz0mnOfwK0TrC01b8ZVGL Oni žive u divljini guy-photoshopping-childhood-photos-conor-nickerson-11-59df0bdb5d367__880 Ubacio je sebe u svoje stare fotografije N8ktUlZ1vRU8l5TuxuFU_johnwilhelm01GLGL Ovaj otac je srećan što ima tri kćeri pagecover Jedinstvena lepota žena širom sveta · ·