Nordeus - fudbalska igrica
U VAZDUHU · tech/web

U Novoj Iskri, mestu susreta kreativnih profesionalaca iz raznih oblasti, danas će od od 18-20 sati biti održan Nordeus UX Meet up. Reč je o zanimljivom susretu sa dva dizajnera iz kompanije Nordeus, Mladenom Markovićem i Ivanom Gošićem, koji se bave osmišljavanjem i razvojem najpopularnije fudbal-menadžer igre svih vremena – Top Eleven.

Igrica Top Eleven omogućava vam da se nađete u koži fudbalskog menadžera- da igrate u svojoj i u Ligi šampiona, da igrate prijateljske mečeve, kupujete, prodajete i usavršavate igrače. I da dođete do stadijuma profesionalnog fudbalskog menadžera. Top Eleven ima 140 miliona registrovanih korisnika širom sveta. Veliki uspeh igrice uticao je i na njen razvoj – Nordeusov tim je prošle godine usavršio korisnički doživljaj kroz inovativni i jedinstveni način komuniciranja sa korisnicima.

Mladen Marković i Ivan Gošić će u Novoj Iskri govoriti o ovom aspektu razvoja igre – o tome kako se vrše testiranja, sa kojim problemima se susreću, kako dolaze do rešenja. I kako sve to utiče na poboljšanje funkcionalnosti same igre.

Mladen Marković je dizajner igara koji je u Nordeusu počeo da radi kao test inženjer nakon što je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. On već više od četiri godine radi na tržištu besplatnih igara, a kroz iskustva u testiranju aplikacije prepoznao je važnost usavršavanja komunikacije sa igračima. To ga je dovelo do prekvalifikacije – sada je stručnjak za game/UX dizajn, a bavi se kreiranjem iskustva igrača u Top Eleven-u.

Njegov kolega Ivan Gošić je multidisciplinarni UI/UX dizajner koji se više od deset godina bavi dizajniranjem interfejsa, kao i interaktivnim dizajnom, brendingom, animacijom. Radio je i za visokoprofilisane kompanije u internet industriji u nekoliko evropskih zemalja – Češkoj, Mađarskoj, Austriji. U Nordeusu radi na poziciji senior UI/UX dizajnera i već godinu dana je član Top Eleven tima.

Tim Nordeusa , kompanije koja ima sedište u Beogradu i kancelarije u Londonu i Dablinu, čini 160 talentovanih i obrazovanih ljudi koji ulažu talenat svoj talenat u produkte kompanije. Nordeus se razvija od 2010. godine, i danas je jedan od lidera u oblasti mobile gaminga. U kompaniji navode da je njihov cilj da omoguće iskustvo igranja za milione ljudi, bez obzira na to na kom uređaju se igra neka igrica. Cilj je kreiranje, objavljivanje i stalno usavršavanje igrica visokog kvaliteta u kojima se tehnološke inovacije kombinuju sa sređenim i uravnoteženim načinom igranja.

Praksa u Nordeusu

Kompanija Nordeus organizuje na jesen tromesečnu plaćenu praksu u svojoj beogradskoj kancelariji. Pozicija je Backend Developer, a od kandidata se očekuje da budu talentovani, voljni da rade u okviru uspešnog tima i istraže funkcionisanje uzbudljive svetske gaming industrije. U okviru prakse kandidati će moći da rade i na igrici Top Eleven. Prijave (CV i propratno pismo) se mogu poslati do 14. avgusta 2016. ovdeMejl za sva dodatna pitanja je  internship@nordeus.com

Pokemoni Pokemoni su pokorili svet gedžeti Uvrnuti gedžeti 3_ouring_3 cover Letnje tehnikalije Automatski nacrt Optička iluzija koja je hipnotisala svet