Primeri urbanog dizajna
PULS GRADA · dizajn

Gradsko planiranje nije moderan fenomen, već nešto što se praktikuje bez prestanka još od antičkog doba. Ideal je da urbane sredine budu dizajnirane tako da omogućavaju njihovim stanovnicima komfor, blizinu neophodnih institucija i mogućnost uživanja u najrazličitijim sadržajima koje pruža grad. Svi znamo da je teorija jedno, a realnost nešto drugo pa nas naše ulice ponekad više uzrujavaju nego što nam donose mir.

Na sreću, postoje ljudi širom sveta koji se trude da urbane sredine učine lakšim za život. Mnoge od takvih osoba su i dizajneri, a na sledećim fotografijama u našoj galeriji možete videti njihova kreativna rešenja nekih od najčešćih problema stanovnika velikih gradova, koja su ne samo praktična, već su u stanju i da vrate osmeh na lica napetih prolaznika.

Ljuljaške na stajalištu za autobuseOtvori galeriju

page-coca-cola Istorija Coca-Cole u reklamama page-cover-kreativni-dizajn Dizajneri ovih predmeta zaslužuju aplauz Foto_Marina Obradovic Model_Maja Has City letnja preporuka #72: Dizajnerski brend Superheroina cura fina 02 City letnja preporuka #54: Klodovik – Budite originalni kad poklanjate · ·