ui
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Fotografkinja Liliana Taboas Cruz uputila se u misiju da pokaže kako zaista izgleda žensko telo posle porođaja i da skine osećaj društvene neprhvatljivosti sa žena koje su tek rodile. Tačnije, sa njihovih tela koja su sada pod estetskim pritiskom društva.

Već smo se pitali da li žene posle porođaja izgledaju kao vanzemaljci, i to možete pogledati ovde. No, presija na žene da izgledaju pefrektno ne prestaje. Zato je i Liliana Taboas Cruz fotografisala žene posle porođaja koje nose samo donji veš. Da, da se vide svi oni nedostaci, kako to društvo kritički naziva. Fotografije nisu dorađviane i trebalo bi da predstavljaju istinu- žene zaista tako izgledaju i tu nema ničeg lošeg.

Žensko telo je uvek obejktivizovano, izloženo seksualnoj konotaciji, društvo je uvek spremno da mu nađe manu. Telo posle porođaja se zaista promeni i većina žena, živeći pod pritiskom društvenih normi, počnje da se oseća loše u svojoj koži. Njeno telo ne zadovoljava standarde lepote.

Kako je materinstvo prirodna stvar, tako je i telo posle porođaja, takvo kakvo je, prelepo u svojoj prirodnosti. I telo svake žene je lepo. Ne postoji jedan tip lepote. pritom, nikakav pritisak društva neće učiniti da se telo samo od sebe „vrati“ u ono što se smatra lepim. Niti će društvo dobiti nešto od žene koju ptitiska svojim stavovima o lepoti.

Ovom foto serijom, Liliana Taboas Cruz želi da skrene pažnju ženama širom sveta da ne postoji razlog zbog kog bi se stidele svog tela, ni posle porođaja niti bilo kad. Promene na telu su prirodna stvar i svaka žena treba da se oseća dobro u svom telu.

Prirodna lepota ženskog tela posle porođaja Prirodna lepota ženskog tela posle porođaja Prirodna lepota ženskog tela posle porođaja nu Situacije u kojima će se skoro svaka žena prepoznati · ·