Prizma
KULTURA · art

U petak 11. decembra u 19 časova biće otvorena multimedijalna postavka PRIZMA, u novootvorenom prostoru Mrs&Mood, Nemanjina 4 u Beogradu.

Spojem poezije sa drugim vidovima izražavnja, autori se bave pitanjem umetnosti kao inspiracije sebi samoj, prenošenjem ideje sa jednog umetnika na drugog, sa jednog medija na drugi. Na taj način stvorili su jedan novi, drugačiji svet, stvaran i virtuelan, u kojem se prepliću poetska i fizička realnost. Tom prilikom biće predstavljene dve zbirke poezije Ivanke Božović – “Slobodan pad” i “Pesme da bi se dočekalo leto”, koje sabiraju rane radove pesnikinje (1989-2000).

Inspirisani njima, nastali su umetnički radovi i u drugim oblastima umetnosti, koji čine ovu postavku. Poezija Ivanke Božović je preneta u fizicki prostor zvukom (Ivanka Bozović i Ognjen Škrbović), na tekstilu (kreacije Tijane Cvetković) i na slikama Nebojše Aleksića.

Pre tri godine, Ivanka Božovič je prvu knjigu poezije “Rupa” predstavila je u saradnji sa Nebojšom Aleksić, vizuelnom prezentacijom “Reči sa plafona”, koja je probudila veliko intersovanje i medija i publike.

Otvorena stara kolekcija crteža Pin-Up devojaka Jedna od najvećih kolekcija crteža pin-up devojaka konačno je otvorena za radoznalce cover1 Izložba „Glavom na zid‟ u galeriji Doma omladine Gunduz Agayev nastavlja seriju dobrih radova Gunduz Agayev: Zločini i kazne Svakodnevica i ljubav Ilustracije koje pokazuju lepotu ljubavne svakodnevice