Čizkejk
PULS GRADA · kulinarka

Proleće je idealno vreme za sočne poslastice pune voće i laganog krema. Zato sa vama danas delimo jedan nesvakidašnji recept za čizkejk bez sira, koji se pritom ne peče. Kažu da će narednih par dana vreme biti savršeno, i dosta toplo, pa kad nam već vreme ide na ruku a i vikend je tu, zašto ne bismo uživali u slatkom životu, na suncu uz čizkejk koji se baš baš lako pravi?!

Mi jedva čekamo slatku pauzu, a vi?

Raw-Blueberry-Cheesecake-6-778x542@2x

Sastojci:

Za koru:

1 šolja kokosa

5 urmi bez koštice koje su prethodno malo odstojale u toploj vodi

Po želji, možete dodati laneno seme, bademe ili bilo koje koštunjavo voće.

Središnji sloj

2 šolje indijskog oraha (prethodno potopljenog u toploj vodi)

1 šolja kokosovog mleka

2 kašike meda ili javorovog sirupa

sok od jednog limuna

Preliv od borovnica

2 šolje borovnica

1 kašika meda

1 kašika čia semenki

voće za dekoraciju

Raw-Blueberry-Cheesecake-8-1-778x1165@2x

Priprema:

Ovo je veoma jednostavan kolač za pripremu. Sve što je potrebno jeste da napravite smese tako što ćete izmiksati sastojke u blenderu, a zatim ih slažeti sloj po sloj.

  1. Prvo obložite okrugli kalup za pečenje folijom ili pek papirom.
  2. U blenderu izmiksajte urme i kokos dok se ne sjedine.
  3. Preručite smesu u pleh, i lepo izravnjajte prstima sve do oboda posude.
  4. Na redu je priprema fila! Procedite indijski orah, a zatim ga ubacite u blender sa kokosovim mlekom, medom ili javorovim sirupom i limunovim sokom.
  5. Sve lepo izmiksajte dok ne postane kremasto i premažite koru.
  6. Ostavite u zamrzivaču da odstoji.
  7. Da biste pripremili preliv, u blenderu pomešajte borovnice, čia semenke i med sve dok ne dobijete smesu nalik džemu.
  8. Ostavite preliv sat vremena, ili malo duže, da se stegne.
  9. Kada odstoji, prelijte preko središnjeg sloja cheese cake-a i vratite u zamrzivač. Najbolje je da prenoći do služenja.

Pre serviranja izvadite kolač iz kalupa i ostavite na sobnoj temperaturi da se odmrzne, a zatim secite. Uživajte!

Raw-Blueberry-Cheesecake-1-1-778x1165@2x

eating-3276558_960_720 Kreativne ideje za farbanje jaja cover Dva recepta za „budinu činiju“ Zlatiborac mortadela Zlatiborac kuvar: Recepti sa mortadelom cover Ko se boji zime još: Tri napitka da prebrodite hladne dane · · · ·