0-5-cover
KULTURA · art

Svi znamo da deca imaju bujnu maštu i da im je vrlo lako da sve što im padne na pamet istog trenutka prebace na papir. Njihovi crteži su daleko od tehničkog savršenstva, ali zrače kreativnošću i mladalačkom energijom koja je u stanju da inspiriše i prekaljene umetnike.

Kako bi ih dalje ohrabrili da crtaju i slikaju, starije kolege ovih malih umetnika su odlučile da naprave svoje verzije njihovih crteža. Ovaj zanimljiv projekat pod nazivom The Monster Project je već u svojoj četvrtoj godini. Praksa je da talentovani osnovci osmisle i nacrtaju svoja čudovišta i crteže pošalju profesionalcima. Inspirisani njima, stariji umetnici crtaju svoje verzije čudovišta koje onda šalju nazad klincima kako bi im otkrili nove načine crtanja i slikanja i pomogli im u daljem razvoju njihove tehnike.

Pogledajte kako to izgleda na uporednim slikama u našoj galeriji. Nama se čini da je ovaj projekat pun pogodak. Šta vi mislite?

Profesionalci su odlučili da naprave svoje verzije dečijih crtežaOtvori galeriju
Hestia Fragments Izložba „Fragments I“ u Hestia Art Residency & Exhibitions Bureau Kalendar za 2019. Novogodišnji kalendar u Centru za grafiku Street art Street Art Belgrade: Izložba o beogradskim grafitima Raspust u MAU-1 Besplatan program za srednjoškolce „Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova“ · ·