Instagram
fotografija

Volite fotografiju, čak se i amaterski bavite istom, ali niste sigurni koliko ste dobri u tome? Na internetu možete pronaći bezbroj sajtova i saveta, ali u tolikom mnoštvu kako da znate šta je zaista vredno? Instagram je društvena mreža posvećena isključivo vizuelnim sadržajima, ali na njoj se pored raznih osrednjih fotografija autora koji sebe smatraju dovoljno dobrim da se nazovu umetnicima, nalaze i pravi umetnici, kada je reč o fotografiji.

Zlatno pravilo, koje nikada neće izaći iz mode je – uči uvek od najboljih! Ako do sada i niste bili sigurni, da li se ti najbolji javljaju na društvenim mrežama, ili su previše zauzeti da bi na istim provodili vreme, mi smo za vas napravili malu selekciju – 8 najboljih fotografa današnjice na Instagramu, na vama je samo da ih pratite!

Mario Testino - najbolje je konsultovati njegove radove ukoliko želite da se profesionalno usavršavate u takozvanim „portretima“.

Jonathan Mannion – radio je omot za album Jay Z-a Reasonable Doubt, međutim, savršen je predstavnik fotografije pogleda na grad, stoga ako ste ljubitelj svog grada, učite od Manniona.

Ben Watts – fotograf koji najviše radi na polju mode i reklamiranja proizvoda, a od kojeg biste najpre mogli da naučite kako da svojim fotografijama date na svetlosti, tako da one budu živopisni pop art.

Mert and Marcus – foto duo Mert Alas i Marcus Piggott daje lekcije iz „mekog fokusa“ i efekta zamagljenosti, koji je toliko popularan danas.

Brad Elterman – radio je ’80-ih kao rock’n’roll fotograf, ali bi mogao da vas poduči kako da vaše paparaco fotografije budu zaista više od toga.

Glen Lurchford – režiser i fotograf koji pokazuje kako da postignete efekat „polaroid“ fotografije.

Nick Knight – dokumentarna fotografija nikada nije bila jednostavniji žanr, ukoliko poslušate savete gospodina Knighta, jer on zna tajnu kako da izbegnete „jeftin“ izgled fotografišući prirodu.

Sam Horine – ukoliko ste planirali da posetite Njujork, svakako ne propustite da se pre toga upoznate sa delom Sama Horinea, njegov rad vas nikako neće ostaviti ravnodušnima.

Sophia Loren Sophia Loren – rođendanska čestitka italijanskoj filmskoj divi Burleska - sa i bez kostima Izvođači burleske sa i bez kostima Rejkjavik Instagram policije u Rejkjaviku: Kučići, mačići i sladoled Najlepše fotografije iz divljine Najlepše fotografije iz divljine · · ·