BeFunky-collage
PULS GRADA · aktuelno

Program „Muzika nade“ pokrenuo je prvu crowfunding kampanju. Cilj je da se talentovanoj deci iz najugroženijih slojeva našeg društva omogući da usavršavaju svoj talenat i predstavljaju našu zemlju na muzičkom kampu u Portugaliji, od 1. do 7. jula, na kojem će učestvovati preko 600 dece iz čitave Evrope.

Inicijativu da se petoro odabranih muzičara nađe na ovom prestižnom muzičkom događaju i tamo predstavi našu zemlju, podržale su brojne ličnosti iz sveta muzike i javnog života, kao i Ambasadori programa Muzika nade.

Na nedavnom veoma uspešnom koncertu orkestra i hora Muzika nade 9. maja u Kombank dvorani, povodom svečane proslave Dana Evrope, pored brojnih mladih izvođača različitih uzrasta i nivoa znanja, posebno su se istakla deca iz marginalizovanih društvenih grupa, svojom upornošću, željom za napretkom, samoinicijativnošću, a pre svega raskošnim muzičkim talentom. Ovakav uspeh je organizaciji Music Art Project (MAP) poslužio kao podstrek da nastavi da ulože u njihovu motivaciju i pruži im priliku za dalje napredovanje i usavršavanje muzičkog talenta.

Kako nažalost, usled materijalne nemaštine, njihove porodice nisu u mogućnosti da im priušte adekvatan nivo usavršavanja, pored dodatnih časova muzike po El Sistema metodologiji u njihovim školama, MAP ima za cilj da petoro najboljih učenika nagradi i pošalje na muzički kamp u Portugalu. Ovo iskustvo za njih je posebno važno, jer im pruža priliku da stiču znanje i iskustvo od najvećih El Sistema eksperata u Evropi. Pored edukativnog karaktera koje bi ovo putovanje imalo za njih, verujemo da bi odlazak bio i prekretnica u njihovom ličnom, emocionalnom i socijalnom razvoju, dok bi njihovo iskustvo i primer poslužili kao inspiracija njihovoj zajednici i drugim učesnicima programa.

IKEA_and_Tom_Dixon_Democratic_Design_Days_01 IKEA inovacije u domenu očuvanja životne sredine predstavljeni na Danima demokratskog dizajna DNR logo Četvrti Dok’n’Ritam na novim adresama od 13. do 16.juna BeFunky-collage Još jedno priznanje za Saint Ten Hotel BeFunky-collage U robnu kuću IKEA Beograd stiže FÖRNYAD – razigrana kolekcija koja slavi moderan tinejdžerski život · · · ·