Inkubator cover
KULTURA · art

Nakon nekoliko decenija saradnje s Fakultetom likovnih umetnosti u Beogradu, kroz tradicionalnu studentsku izložbu skulptura i crteža malog formata, uredništvo Doma omladine Beograda došlo je na ideju da ovu saradnju osveži učešćem studenata istorije umetnosti s Filozofskog fakulteta u Beogradu. Tako je 2016. godine, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, nastao projekat „Inkubator: Inter/Akcija“.

Tekst: Ivan Šuletić

Prva aktivnost na projektu Inkubator: Inter/Akcija izvedena je tokom juna u zgradama Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Kao krajnji rezultat ove saradnje otvara se izložba 15. novembra u Galeriji Doma omladine Beograda, na kojoj će učesnici projekta Inkubator: Inter/Akcija imati prezentaciju svojih umetničkih dela i tekstova u katalogu koje su obradili studenti Odeljenja istorije umetnosti.

Projekat vode Olivera Parlić, Biljana Đurđević, Ana Bogdanović i Dušan Savić.

Karolina Bregula, Office for Monument Construction (2016), film  cover Međunarodna grupna izložba „Dogodilo se sutra“ u Salonu Muzeja savremene umetnosti iz kolekcije 2 Izložba Aleksandra Zografa: „Dizni kao inspiracija“ BNU2 Dani boje u Beogradu: Počinje šesta „Beogradska nedelja umetnosti“ KUN poster cover Izložba „Đorđe Andrejević Kun: ¡No pasarán!“ u galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića · ·