Prolećna nega
PULS GRADA · lepota

Posle hladne i grube zime vreme je za veliko prolećno spremanje, ali ne samo stana, dvorišta ili garderobera, već i ono kozmetičko. Koža se menja tokom godišnjih doba, pa u zavisnosti od vremena traži različite režime nege, a proleće je pravo vreme da pokažete svetu svoj preporođen ten.

Kao i uvek, jedna od najvažnijih stavki je hidratacija, pa bi uz odgovarajuću negu u organizam trebalo unositi dovoljno tečnosti, a rezultati će biti vidljivi i na samoj koži. Druga važna stvar je temeljno čišćenje lica nežnim, ali efikasnim sredstvima koja su kremasta, blaga i ne isušuju.

Za veliko prolećno čišćenje najefikasniji tretman je piling, koji pomaže u otklanjanju izumrlih ćelija sa površine kože kako bi otkrio čistiji i blistaviji ten. Gotov piling možete kupiti, međutim veoma lako možete napraviti piling sami od sastojaka koje već imate. Za početak odaberite piling zrna – smeđi šećer će biti dobar za osetljivu kožu, jer je nežniji, a za normalnu možete iskoristiti i beli. Osim šećera, dobra ideja za piling je soda bikarbona, mlevena kafa ili, ukoliko želite nežniju varijantu – ovsene pahuljice. Zrnca možete pomešati sa uljem (maslinovim ili kokosovim) koje je odlično za suvu kožu,  medom, limunom (za masnu kožu) ili nekim sredstvom za umivanje.  Piling bi trebalo raditi dva do tri puta nedeljno, zavisno od toga koliko je grub i koliko je koža osetljiva.

Vreme za jake i bogate kreme je prošlo, pa osim ako vam je koža suva, ponovite se nekom nemasnom hidratantnom kremom koja se brzo upija, ili još bolje serumom, od kojih je većina lagane teksture a prepuna hranljivih i efikasnih sastojaka. Sad je pravo vreme i za prestanak korišćenja agresivnh, fotosenzitivnih tretmana i nege na bazi retinoida i kiselina koje bi trebalo odložiti sve do iduće jeseni.

Zaštita od sunca, iako obavezna tokom cele godine, u proleće bi morala da postane prioritet, pa je važno odabrati kremu sa visokim zaštitnim faktorom i laganom teksturom koja ne masti i ne opterećuje kožu lica i koja je pogodna za svakodnevno korišćenje ispod šminke ili samostalno.

Umesto pudera i teške šminke za koju smo u prethodnim mesecima imali mnogo prilika, u narednom periodu se radije odlučite za tonirane kreme, ili one sa oznakom BB ili CC. U pitanju su preparati  koji blago prekrivaju nedostatke, ujednačavaju ten i daju mu malo boje, ali istovremeno neguju kožu i pružaju joj prirodan i blistav izgled koji je u trendu svakog dana u godini.

Sajam kozmetike Sajam kozmetike na Novosadskom sajmu prolecni mirisi- sva tri Mirisi proleća Svet lepote Svet lepote u Kombank areni Vichy Da li postoji idealan puder?