health, nutrition and beauty concept - clean face of beautiful y
PULS GRADA · lepota

Kada počne proleće i mi zajedno sa njim na neki način krećemo iz početka. Preuređuje se i čisti stan, menja garderoba, uvode novi trendovi kada je šminka u pitanju. Ali ne zaboravite i na negu lica, koja u ovo prelazno vreme iziskuje posebnu pažnju. Evo kako da svoju kožu adekvatno probudite iz „zimskog sna“, osvežite i učinite savršenom.

Za početak se prepustite stručnjaku, te otidite na tretman lica, a onda dalje sami vodite računa, primenjujući kontinuirano neke od dole navedenih saveta.

Čišćenje

Da bi vam koža bila sveža i zdrava, ne zaboravite da kao prvi i obavezni korak uvedete čišćenje lica dva puta dnevno – ujutro i uveče. Svakodnevo čišćenje je važno, a pogotovo u večernjim satima nakon napornog dana, kada se koža nakupi toksinima, smogom i prljavštinom iz okoline. Obavezni su tečni sapun i tonik za lice, podrazumeva se bez parabena, veštačkih mirisa i boja. Kao što redovno perete zube, neka vam i ovo pređe u svakodenevnu rutinu.

Piling

Posle meseci izloženosti hladnom vremenu, kada se koža naročito suši i biva osetljiva, došlo je vreme da ponovo prodiše. Da biste odstranili izumrle ćelije, koristite blaži piling jedanput, do dva puta nedeljno. Osim što pomaže da se odstrane izumrle ćelije, piling ujedno stimuliše njihovu obnovu, dok vam je lice mekše a kompleks svetliji.

Hidratacija

Dobra hidrantna krema regenerisaće i nahraniti vašu kožu lica, “istraumiranu” od zimskog vremena i promena temperature. Osim spolja, bitna je i unutrašnja hidratacija, kako za kožu tako i za celokupan metabolizam, zato unosite dosta tečnosti, poput vode, limunade i čajeva. Osim toga, tokom toplijih dana koža je prirodno masnija, pa je logično da uvedete laganije teksture krema na vodenoj bazi i bez ulja, a “teže” koje ste koristili tokom zime odložite na neko vreme.

Zaštita

Dolazak lepših dana takođe znači da ćete više vremena provoditi napolju. Svež vazduh i blago sunce uvek su dobri, ali treba voditi računa o zračenju, te zbog toga već sada uključite kreme sa zaštitnim faktorom (SPF). Tako vaše lice neće biti oštećeno od štetnih uticaja, a imaćete i ujednačen ten.

Vitamin C

Jedan od sastojaka koji bi se svakako našao na “izvoru mladosti” je vitamin C. Studije su pokazale da je ovaj antioksidans najbolji u borbi protiv starenja, jer umanjuje mrlje na licu, stimuliše prirodnu proizvodnju kolagena i ublažava linije, to jest bore. Zbog toga nabavite serum sa vitaminom C, iliti askorbinskom kiselinom. Pijte vitamin C u tabletama, i jedite što više pomorandži, brokolija, prokelja, crvenih paprika, grejpfruta i jagoda.

Bonus savet

Obavezno proverite rok trajanja preparata i šminke koju koristite, operite sve sunđerčiće za pranje lica, četke za rumenilo i četkice za senke. Jednom nedeljno nanesite masku za lice po izboru.

Dr Grandel BEAUTYGEN: Tajna crvenog snega Diva laser centar (foto: Pixabay) Ruke su vaša druga krštenica page_cover KOOZMETIK regeneratori H i X: Uz prirodu do zdrave kose image Žene koje se spremaju za drugi brak češće nose protezu · · · · · · ·