Prolećni festvali
KULTURA · muzika

Proleće 2015. je u znaku festivala – neke već tradicionalno iščekujemo s lepim vremenom, a neki su potpuno novi koncepti. Ovo su naše preporuke

Tekst: Ana Kalaba

Todo Mundo

21. april, Studio 6 Radio Beograda
24-26. april, Dom omladine

Italijanski sastav Orchestrina Adriatica će u Studiju 6 održati besplatan koncert i kao uvertiru u Todo Mundo ponuditi muziku inspirisanu tradicijom Mediterana. Zvezde ove world music avanture biće mađarski sastav Muzsikas koji novi program bazira na muzici Bele Bartoka; Hanggai iz Kine koji će nam pokazati kako zvuči spoj rokerskih električnih gitara i starih narodnih instrumenata, Tutti World Music Orchestra koji okuplja muzičare iz čak sedam zemalja i radi vrhunsku kombinaciju balkanske, orijentalne i nordijske muzike…

Kompleti ulaznica su 1.000 dinara, pojedinačne 400 i 500.

Supernatural
26. april, Ada Huja

Supernatural već tradicionalno počinje programom za najmlađe u podne, ovog puta uz nastupe dečjeg hora Čarolija, mladog benda Pakleni Ribnikari i hora Dečjeg kulturnog centra Beograd. Od 14 sati kreće žurka za „starije“, a nastupaju Ničim izazvan, Artan Lili, Zemlja gruva i Braća Burazeri. Biće tu još različitih sadržaja u slavu Dana zemlje – od reciklažne teretane preko zelene pijace do kreativnog kontejnera, a posetioci će moći da se upoznaju sa različitim ekološkim organizacijama i projektima.

„Karta“ za deveti Supernatural festival je račun iz Maxi ili Tempo prodavnica na kome su zaokruženi kupljeni Supernatural proizvodi (čaj i med), a na ulazu će biti 600 dinara.

Huteneni fest
15. maj, Dom omladine

Dolazak Čaka Profeta i benda The Mission Express pretvoren je u festival – Huteneni Fest, na kojem će nastupiti i čuveni hrvatski surferi The Bambi Molesters, Rebel Star i Džona Tolčin. Profet je aktuelan s albumom Night Surfer (2014), Molestersi su i dalje u akciji obeležavanja 20 godina rada, Rebel Star donosi ekskluzivu sa četvrtog albuma koji uskoro treba da izađe, a Džona Tolčin bi trebalo da bude iznenađenje večeri, neko potpuno nov za našu publiku, sa svojim folk-bluzom, koji, kako se ističe, „svira s pank energijom i amerikana senzibilitetom“.

Cena ulaznice za Huteneni u pretprodaji je 1.500 dinara.

New Divas
26. maj, Kombank arena

Najaktuelnija francuska pevačica Indila koja je osvojila muzičku scenu globalnim  hitom Derniere Dаnse, nastupiće u Kombank Areni, 26. maja.

Indila će nastupiti u okviru novog programskog koncepta, festivala „New Divas“ koji Arena pokreće sa ciljem da domaćoj javnosti predstavi jedinstvene i upečatljive ženske vokale sa svetske ali i naše muzičke scene.

Uz aktuelnu francusku muzičku zvezdu Indilu na festivalu „New Divas“ nastupiće 26. maja i dve mlade pevačice Sara Jovanović i Nevena Božović, kao i bend, Zemlja gruva, prepoznatljiv po specifičnom imidžu.

Ulaznice su u prodaji po cenama od 2.550 i 3.550 dinara i mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ Šoping centra.

Mikser festival
3-7. jun, Savamala

Sedmi Mikser festival održava se pod sloganom „Neizdrž“, a obuhvatiće street art projekat „Nove boje Beograda“, gostovanje renomiranog industrijskog dizajnera Konstantina Grčića, izvođenje predstave Dogvil na otvorenom… Muzički program otvara čuvena bluzerka Ana Popović, a u nastavku ćemo čuti i Gobline, grupu Time u originalnom sastavu predvođenu Dadom Topićem, sve popularniji Artan Lili, splitske hip-hopere TBF, Darkwood Dub

Karte su u prodaji po promo ceni od 800 dinara po večeri.

Happy Life
6. jun, Kalemegdan (tereni K.K. Partizan)

Happy Life je prvi od tri događaja Kalemegdan Summer festivala, a zvezde večeri biće slavni DJ Sharam iz Deep Dish-a i Džeremi Olander, koji već nosi reputaciju naslednika Erika Prica i Deadmau5-a.

Paket karata za ceo Kalemegdan Summer fest (uz Happy Life obuhvata Serbia Wonderland festival i Tropical Inn) košta 2.500 dinara, a samo za ovo veče je 700.

Pedala Pedala: Takmičenje najluđh zvučnih efekata Americana Night u Studentskom gradu Ana Čurčin na otvorenoj sceni DKSG Record Store Day Pinball Wizard Records ponovo obeležava Record Store Day Summer3p festival Summer3p festival proslavlja jubilej · · ·