abo
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

S prvim suncem budi se novi krug. Prolećno razmrdavanje vreme je kada teške zimske stvari smenjuje svežina proleća. Ideja ne manjka i za osveživanje doma zavirili smo u ponudu domaćih dizajnera

Prolećne rasprodaje iz naših ormana odnose staro i useljavaju novo, spremni smo za nove početke. Prostorima u kojima svakodnevno boravimo dugujemo tako jedno osveženje, i pored bogate ponude stranih proizvođača i enterijerskih kuća, uradi sam ideja i majstorija, odlučili smo se mala umetnička dela domaćih kreativaca. Sveže i jedinstveno, donosimo samo vrh brega koji kriju kreativne snage našeg podneblja.

Urbana make stuff je mala, neobična radionica u kojoj se recikliraju materijali i predmeti, u nešto sasvim drugačije. Pod krilaticom da otpad ne postoji, u Urbani se ručno stvaraju unikatni predmeti koji plene svojom neobičnošću. Lampa je nastala od točka bicikla i fleksibilnog creva, boja i veličina može biti po porudžbini. Nabavljivo u Zanat radnji.

https://www.facebook.com/urbanamakestuff

U ABO design ponudi Ive Ljubinković nalazi se unikatni nameštaj i asesoari za kuću, kao što su ukrasni jastuci – neizostavni asesoar svakog poštenog doma na kome može da se udobno izvali na kauču. Prodajno mesto Shamliza.

https://www.facebook.com/abointeriorhttp://www.shamliza.com/

Presek design studio u fokusu ima enterijer, nameštaj, ambalaže i grafički dizajn. Inspiracija za Kotlić lampe došla je iz srpskog folklora i tradicionalne kulture, iz tronožca koji prožima tradicionalno stvaralaštvo. Prodajno mesto Zanat radnja.

https://www.behance.net/presek

Obavezni element svakog doma i ključ uživanja je dobra fotelja. Ana Kulić bavi se dizajnom tekstila i nameštaja, i reparacijom komadnog nameštaja pod etiketom Zanat radnje. Prednosti fotelja iz šezdesetih koje su u njenom fokusu su svedenost, mali gabarit i udobnost, a jednostavna forma otvara mogućnosti pojedinačnog tretiranja svakog elementa i stvaranja modernih i unikatnih dizajna nameštaja.

https://www.facebook.com/zanat.radnja

Koncept radnja Divan dan donosi jedinstvene predmete, pretežno namenjene dečjim kutcima. U ponudi se nalazi i Ethno kolekcija koja izdvaja nekoliko vanvremenskih drvenih komada.

http://divandanblog.com/

Dizajerski Remake duo pozicionirao se neobičnim spojem starog i novog, printovima na keramici, linijskim crtežima i cvetnim dezenima i jedinstvenim dizajnom. Svaki dom traži omiljenu šoljicu a svaka omiljena šoljica zaslužuje da bude jedinstvena. I lepa.

http://remakehome.net/

Final touch, zelenilo biljaka je to koje uliva život u dom. Cveće, drvca, kaktusi, biljke svih vrsta oplemenjuju prostor i neizostavne su! Supermarket koncept store nudi priliku da se sreća uhvati kompletom koji uz malo sunca i vode rađa detelinu sa četiri lista.

http://www.supermarket.rs/?lang=en

Neizostavna je i umetnost. Slika nikad dosta, domaća ponuda je bogata. Layers of needs je limitirani print Sandre Milanović, koji predstavlja Side effects prints u svojoj jedinstvenoj online ponudi.

http://sideeffectsprint.com/

TV kabinet Radio je unikatni komad drveta pretočen u neodoljivi komad nameštaja. Puno drvo, crni orah, kombinovan je sa 16 različitih vrsta afričkog i evropskog drveta. Dizajn potpisuje Impractical Furniture, a nabavljiv je u Shamliza radnji.

http://www.handmadenamestaj.com/

Najlepše terase na krovovima zgrada u Njujorku Najlepše terase na krovovima zgrada u Njujorku Dizajn i moderno uređenje 7 načina da vaš stan postane šik malbaie-viii-residence-la-grange-mu-architecture-1cover-1000x500 10 modernih kuća inspirisanih štalama i ambarima Airbnb Inc. stan Skakaonica nad Oslom pretvorena u penthaus