cover
PULS GRADA · zdravlje

Oni koji su nekada bili loši matematičari, sada su se verovatno popravili u toj oblasti brojeći i sabirajući kalorije. Toliko ljudi se opseda njima, da svaki zalogaj pretvaraju u brojku i kalorije kako bi sračunali šta će uneti u svoj organizam. Ova priča je dosta zamršena pa je nutricionistkinja Lucy Mountain kreirala fotografije u kojima poredi dve namirnice i njihovu realnu količinu kalorija, na osnovu kojih možete odabrati šta da jedete a šta ne.

Da li ste znali da šaka badema i šaka gumenih bombona imaju istu kalorijsku vrednost? Naravno da će se svi koji žele zdraviju varijantu opredeliti za bademe, ali sa druge strane ne morate da imate toliki osećaj griže savesti ako se častite bombonama. Razlika u kalorijama između flašice obične vode i one sa ukusom je zaista velika, jer u ovoj drugoj ima pozamašna količina šećera ili zaslađivača. Tost je u redu, ali tost sa puterom podiže prepečeno parče hleba na jedan viši (kalorijski) nivo.

Uostalom, pogledajte sami pa procenite kojim kalorijskim sistemom vrednosti ćete se voditi sledeći put kad ogladnite ili ožednite.

foto izvor: www.boredpanda.comOtvori galeriju
mentalh Kako da negativne misli ne utiču na vaše mentalno stanje za nokte_cover City letnja preporuka: Carnation tečnost za nokte CM MND Dental_cover MND Dental: Prirodni zubi su najlepši carnation_cover City letnja preporuka #58: Carnation sprejevi za zdrava stopala i nokte · · · ·