milutin_petrović.jpg
KULTURA · knjige

Reditelj Milutin Petrović pisao je kolumnu u dnevnom listu Blic u kojoj je predstavio 52 filmska para – po dva filma za svaki vikend u godini. Izdavačka kuća Čekić okupila je ove tekstove u knjizi „52 idealna filmska vikenda“  koja će biti promovisana u nedelju 20. oktobra u KC Grad.

Reditelj Milutin Petrović pisao je kolumnu u dnevnom listu Blic u kojoj je predstavio 52 filmska para – po dva filma za svaki vikend u godini.

Promocija knjige "52 idealna filmska vikenda"img-milutin_petrović.jpg

Izdavačka kuća Čekić okupila je ove tekstove u knjizi „52 idealna filmska vikenda“  koja će biti promovisana u nedelju 20. oktobra u KC Grad.

Milutin Petrović vam kroz „52 idealna filmska vikenda“ nudi svoje predloge filmova koje treba pogledati, sa dodatnim kratkim objašnjenjima zbog čega, na šta ili na koga treba posebno obratiti pažnju. Zamisao ove knjige da vam pomogne da, iz nedelje u nedelju, što bolje upoznate bogatu prošlost filma, a ne samo da budete „žrtva“ onih koje distributeri trenutno reklamiraju.

Knjiga koja će vam pomoći da se snađete u džungli filmova. Putokaz u kojim sve pravcima možete da istražujete i produbljujete znanje o filmu i istoriji te divne umetnosti, stoji u saopštenju izdavača. Knjizi je čuveni reditelj Slobodan Šijan rekao: „…beogradski filmski bedeker za bioskopski neopismenjene i osujećene generacije, Milutinova knjiga je intimni vodič kroz nepreglednu džunglu svetskog filma kojoj autor pristupa kao „rolerkousteru emocija“ gde individualni doživljaj svakog gledaoca čini samu suštinu filmskog dela.“

tariq_ali_7.jpg Tarik Ali na Sajmu knjiga mad_about_the_boy.jpg Obrt u trećem delu romana „Bridžit Džons“ dsc_0062.jpg Dva udžbenika „Kreativnog centra“ nagrađena u Frankfurtu wes.jpg Volite li filmove Wesa Andersona?